Експертна комісія, в складі якої голова облради Анатолій Олійник, голови комісій облради Тетяна Редько та Геннадій Мазур, завідувачі кафедр журналістики місцевих університетів, керівник аналітичного відділу облради Ірина Ярошинська, голова міжфракційного об‘єднання «Антикорупційний рух» Олександр Васильчук та інші визначили переможців у трьох номінаціях – електронні ЗМІ, друковані та Інтернет.

Серед переможців – відомі журналісти Вінниччини – Антоніна Мніх, Віктор Скрипник та представник «33-го» – Вікторія Микитюк.

Цей конкурс вже вдруге пройшов на Вінниччині і тому щодо його подальшої долі були різні думки. Однак, більшість підтримала пропозицію співзасновника газети «33 -й канал» Тетяни Редько, щоб не лише продовжити конкурс, але й розширити його:

– серйозна, правдива журналістика тепер в Україні потрібна як ніколи. Бо світ все більше наповнюється брехнею, фейками і чорнухою. Тому в центрі публікацій мають бути люди року, позитивні приклади для наслідування, відверті порушення проблем, що заважають всім нам повноцінно жити і будувати успішну країну. Тому пропоную розширити тематику конкурсу, бо вона дуже вузька та специфічна. Популяризувати і далі цей конкурс та розробити ще прозоріші умови оцінювання робіт. Залучити ще більшу кількість журналістів і збільшити призовий фонд.

Пропозицію Тетяни Редько одноголосно підтримали члени комісії як і пропозицію голови бюджетної комісії Геннадія Мазура, який запропонував вдвічі збільшити фонд для нагород. Тепер він становитиме 200000 грн.

Список усіх переможців буде оприлюднено на урочистому засіданні з нагоди Дня журналіста де і будуть вручені премії та грошові винагороди.

Юлія Іванюк