Місцем проведення обрали найпрестижніший виставковий центр -Гран-Пале, який вже давно облюбували дизайнери модного дому Chanel.

Цьогоріч участь у заході візьмуть 450 учасників із країн. Оцінити їхні роботи зможуть понад 40 тисяч відвідувачів, у тому числі професійна публіка – колекціонери, декоратори, галеристи. Серед творів, які побачать гості паризької бієнале – витинанки Дарії Аль-ошкіної, яка родом із Букатинки Чернівецького району. Будуть там і ліри її чоловіка-львів’яни-на Гордія Старуха.

– Нас знайшли організатори Revelations та запропонували взяти участь. На жаль, дуже хотілось поїхати особисто до Франції, але так склались обставини, що не вийде. На презентацію відібрали три моїх витинанки, — розповіла нам Дарія Альошкіна. — Дві з них із проекту «Щедрик», третю я виконала спеціально під цю подію. Це червона витинанка з назвою «Макова». Також для виставки було відібрано 20 кращих моїх маленьких робіт. Окрім того, у Білорусі, в Несвіжському замку, триває виставка паперових великих моїх робіт — близько 50 штук.

Останнім часом співвпрацюю з ювелірними брендами, у Швейцарії був оформлений стенд від України з моїми витинанками.

Додамо, що Дарія Альошкіна — донька талановитих скульпторів Альошкіних. У 2001 році вона закінчила Вижницький коледж прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка, а в 2007 -магістратуру Львівської національної академії мистецтв за спеціальністю «Монументальнодекоративна скульптура». її витинанки — сучасна інтерпретація давнього мистецтва. Легкі панно великих розмірів захоплюють простір, заповнюють кімнату чарівними силуетами тварин і рослин, дивовижних героїв. Кожне панно – унікальне, воно народжується з численних ескізів і рухів ножа невтомної художниці. Дарія активно бере участь у всеукраїнських та міжнародних виставках. У планах майстрині – зробити виставку своїх робіт спільно із батьками у Вінниці.

Віталіна Трудько