Клуб любителів полювання, риболовлі, спорту та поціновувачів краси оточуючого світу об’єднав вчителів, лікарів, військових, водіїв, державних службовців від поважних пенсіонерів до юнаків в Україні та за її межами. Без жодних внесків чи абонплат… «Батьком» та натхненником групи став Володимир Безуглий.

— Я народився у родині мислиця та риболова у селі Іванів Калинівського району. З дитинства батько прищепив мені любов до полювання, рибалки та рідної природи, – розповів Володимир Безуглий. – Вже 18 років я перебуваю за кордоном. У відпустку намагаюсь їздити до рідних країв. Гостра нестача спілкування із друзями, колегами й спонукала мене до створення нашої спільноти. Група спершу була створена з моїх друзів. Їм сподобалась моя ідея, вони підтримали мене й, відповідно. стали додавати своїх друзів.

Мої помічники, друзі та колеги. Наша група офіційно зареєстрована. Це бренд. Була створена емблема групи. Художник-«МРБшник» Василь Чечуйко зробив наш символ — із оленем, рибою. Далі ми на її основі створили свої шеврони, значки, наліпки на авто. Тож учасники вже упізнають один одного на дорогах. Є футболки, поло! Ми маємо й свій прапор та свій гімн. Слова гімну написав наш учасник Володимир Семченко.

— Скільки зараз всього «МРБшників»?

— Нині «МРБ» нараховує близько 30 тисяч учасників! Група закрита, без політики та пропаганди, жодних особистих образ, грубощів на адресу один одного! Усі рівні, правила для всіх однакові. Публікації та фото на тему незаконного полювання чи браконьєрства ми відразу видаляємо. Часто відразу ж із їхнім автором! Така от виховна робота.

— У яких містах чи областях України найбільше «МРБшників?»

— Найбільше киян – більше п’яти тисяч чоловік. На другому місці – Вінниця та Вінницька область – більше двох тисяч учасників. Вже є з Чехії, Польщі, Італії, Іспанії, Португалії, Франції, Канади та США!

І якщо у когось з нас біда чи екстремальна ситуація, наприклад, машина зламалась посеред дороги — вони звертаються до групи і отримують допомогу. Дружба, повага, взаємодопомога – це наші головні постулати.

Ми постійно проводимо у спільноті конкурси в Інтернеті, змагання із зимової риболовлі та зі стендової стрільби. Брали участь у мітингу зі збереження популяції українських лосів. По всій Україні провели мегафлешмоби «МРБ дбає про довкілля», «МРБ за збільшення популяції тварин». Будували годівниці для тварин, гнізда для качок, дуже ще багато чого. У майбутньому плануємо ряд флешмобів за чистоту українських мисливських угідь, збереження й охорону фауни та флори. Це дуже важлива та відповідальна робота.

Володимир Безуглий