Це горіло підприємство із виготовлення олії. Пожежу гасили 30 чоловік особового складу та 11 одиниць спеціальної техніки ДСНС.

– По прибутті на місце події рятувальники встановили, що вогнем охоплено дах адміністративної будівлі на площі понад 400 кв.м. Утворилася загроза розповсюдження вогню на виробничі приміщення та резервуари з олією.

Пожежу було локалізовано о 18.32, ліквідовано о 19.52, — повідомила прес-служба ГУ ДСНС Вінниччини. Причина виникнення загоряння та завдані збитки встановлюються.

Цікаво, що ця олійня фігурувала півроку тому в одному місцевому релігійному скандалі… Тоді із храму в Стрижавці невідомі вкрали ікону з Єрусалима від родини Легунів, яку по гарячих слідах не змогла знайти поліція… І тільки після втручання активістів та фронтовиків у цю кримінально-релігійну історію ікону від Легуна-старшого повернули за добу на східці храму. Кажуть, тоді не обійшлось без перемовин фронтовиків із місцевим бізнесом та власником олійні… Але версію про пожежу-помсту у Стрижавці 22-го травня вже спростовано…

Сергій Годун

Пожежу гасили 30 чоловік