Бо ж хто б міг подумати, що 55-річний Володимир після повернення з війни стане чіплятись до 12-річної доньки та ґвалтуватиме її. А після збочення буде погрожувати, аби та нікому нічого не розповідала.

Вже потім жертва у всьому зізналась матері, і та відразу викликала правоохоронців. Останні, попри чималий досвід роботи, досі вражені аморальністю та жорстокістю рідного батька.

Вже на місці подій жителі Козятина, сусіди родини розповіли:

— Родина багатодітна і в матеріальному плані бідова. Володимир свого часу мав проблеми з алкоголем, але все ж взяв себе в руки та пішов служити. Коли повернувся, став агресивним та замкнутим. Знову взявся випивати. Раніше притягувався до адміністративної відповідальності за насильство в сім’ї. До своєї доньки-шестикласниці чіплявся неодноразово. І та, зрештою, попросила матір рятувати. Результати підтвердили, що дитину ґвалтували, і батька відразу арештували. Йому призначено тримання в СІЗО до липня. Під час затримання він був у нетверезому стані. Покази давав наступного дня і казав, що ніби й шкодує про скоєне, але водночас вину не визнає. Дещо, каже, не пам’ятає зовсім. Після пережитого дівчинка більш-менш тримається і продовжує ходити до школи. Проте у справі виявляються все нові факти. Матір має першу групу інвалідності.

У Козятинському відділі поліції відмовились коментувати ситуацію, хоч до них вже звертались кілька телепрограм всеукраїнського масштабу. Пояснюють це так – матір потерпілої категорично проти розголошення інформації і не дозволяє давати адресу. У прес-службі обласної поліції нам додали, що дружина затриманого хоч і скаржилась на нього за аналогічні випадки, але письмово подати заяву про інтим попри її волю так і не наважилась. Арештований чоловік нині проходить комплексну судово-психіатричну експертизу. В його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). За таке правопорушення передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Додамо, що останній час це вже третій інцидент у Козятинському районі, коли дорослі втягують у свої брудні сексуальні ігри дітей. Спочатку всіх сколихнула історія 26-річної порноактриси Ірини, яка заради грошей займалась сексом із чотирирічним сином Даниїлом. На все це спокійно споглядав співмешканець з Київської області і навіть допомагав. Хтозна, скільки б ще тривало це все, якби не втрутились кіберполіцейські. Вони виявили на комп’ютерній техніці велику кількість фото- та відеоматеріалів порнографічного характеру за її участі.

Серед них – і файли з малолітнім хлопчиком. Жінці загрожує суворе покарання, а її сина поки виховуватиме бабуся. А 22-річна Любов Левицька із села Велике Козятинського району стала жертвою хворих фантазій місцевого 79-річного діда Івана. При цьому він достеменно знав, що ще з народження дівчина страждає на фенілкетонурію. Рідні дівчини впевнені, що пенсіонер її ґвалтував та примушував до орального сексу. Натомість експертиза, за даними поліції, це не підтвердила. Обурена матір Олена стала шукати правди у столиці, і днями вийшло шоу за її участі.

— Після пережитого Люба не дає доторкнутись до свого тіла. Не може спати. Дід Іван не пропускав жодної спідниці і вже 10 років тероризує все село. Мав не одну коханку.

Ходять чутки, що в нього родинні зв’язки із сільським головою. Нині пенсіонер під цілодобовим домашнім арештом, але боїмось, що покарання уникне, адже в нього після НП навіть не взяли біоматеріалу на дослідження, — із сумом каже Олена Левицька.

Слід відзначити, що в Україні зараз розслідують понад 4300 кримінальних проваджень сексуальних злочинів проти дітей. А в парламенті зареєстрували законопроект про внесення змін до законів України, якими пропонується захистити дітей від статевих злочинів,  ведення єдиного електронного реєстру покидьків, які були судом засуджені за скоєння статевих злочинів щодо малолітніх дітей, а також ввести кастрацію для педофілів. Але за рік народні обранці так і не дійшли до його розгляду, а чимало правозахисників стали на захист злочинців.

Віталіна Трудько

Мати заявила, що батько розбещує першокласницю

А тим часом в с. Кислинське Томашпільського району мати заявила про надзвичайний випадок: її чоловік розбещує та гвалтує їхню доньку — першокласницю місцевої школи.

Одразу після перевірки правоохооронцями було встановлено, що факт згвалтування відсутній. Щодо розбещення — ведеться перевірка.

Враховуючи інші випадки секс-скандалів на Вінниччині, складається враження, що мораль скочується у глибоку прірву. Від владних кабінетів – до сімейних вогнищ…

Юлія Іванюк