Наприкінці травня у Вінниці традиційно відбувся регіональний конкурс краси й таланту «Берегиня у погонах-2019».

Організатором стало Головне військово-медичне управління військового відомства. Мета заходу — продемонструвати не так красу жінок-медиків, які проходять службу у військових лікувальних установах, скільки показати їх інтелект, професійні медичні уміння, фізичну підготовку та творчість.

Цього разу за перемогу боролись п’ятеро дівчат. Вони дефілювали у вечірніх сукнях, вишиванках, представляли себе в конкурсі-візитівці «Я і моя професія», читали вірші, танцювали та співали, вражали фізичною підготовкою і складали тести на логіку.

– Усі дівчата – втілення краси, розуму та милосердя, а ще сили, професіоналізму і незламності духу, — розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковник медичної служби Олександр Завроцький. – Вибрати переможницю було, чесно скажу, складно. Ми звикли бачити наших лікарів і медичних сестер або у військовій формі, або в білих халатах. І форма робить їх більш одноманітними. А тут їхня внутрішня та зовнішня краса, їхня індивідуальність розкрились на повну силу. Ними не можна не захоплюватися. Конкурс ще раз показав, що всі ми прагнемо краси та миру.

У результаті корону «Берегині у погонах-2019» та номінацію «Міс народна підтримка» отримала Анастасія Томашевська. Вона подякувала батькам та колективу відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії за підтримку. «Віце-міс» конкурсу стала молодший сержант Діана Богуславська, «Міс творчість» – молодший сержант Надія Лавтар, титул «Міс милосердя» здобула молодший сержант Марина Антонюк, «Міс професійна досконалість» і «Міс вишиванка» – молодший сержант Юлія Огородник.

Віталіна Володимирова