Це змагання, які започаткувала однойменна громадська організація на чолі із міжнародним гросмейстером Аркадієм Найдічем (Німеччина).

8 червня у залі МДЮСШ № 6 на старт вийшли 62 спортсмена. Вони представляли не лише місто над Бугом, але й Хмельницьку і Донецьку області. Серед учасників виявилося два майстри спорту і кілька сильних кандидатів у майстри.

До останнього туру було незрозуміло, хто стане переможцем. Доля золота визначалася в партії між 15-річним першорозрядником зі Жмеринки Владиславом Полігасом і досвідченим міжнародним майстром Віктором Гудком (Вінниця), чинним чемпіоном області серед ветеранів. У спробах виграти практично нічийну позицію Гудок поступився.

А Владислав Полігас набрав сім очок із восьми можливих і вперше в житті виграв відкрите доросле змагання, отримавши Кубок переможця. На пів-очка від нього відстали майстер ФІДЕ Олег Биковський і кандидат у майстри Дмитро Щербина (обидва з Вінниці).

На п’єдестал пошани серед жінок піднялись юні Катерина Скакун, Каріна Степанюк і тренер МДЮСШ № 6 Леся Косіч. Призерами серед дітей стали Максим Біленький, Павло Паславський (Вінниця) і Антон Горлевський (Хмельницька область).