Укрпошта стала переможцем престижної світової премії у сфері поштової та експрес-доставки «World Post & Parcel Awards 2019» у двох категоріях: «Поштові технології для e-commerce» й «Соціально відповідальні програми». Церемонія нагородження переможців відбулася ввечері, 18 червня, у Дубліні (Ірландія).

«Ще 3 роки тому ніхто б у це не повірив, а зараз це – реальність. Укрпошта перемогла пошти Австралії, Сінгапуру, Естонії та стала в один ряд із DHL, eBay, Royal Mail, які також отримали нагороди «World Post & Parcel Awards 2019». Це перемога та довіра клієнтів, які підтримують нас і наші зміни, за що ми їм вдячні. І, безумовно, – результат роботи команди департаменту міжнародних операцій. Йому допомагають всі інші підрозділи, що доставляють, сортують і оформляють відправлення, відповідають за ІТ-рішення. Також вдячний команді нашого акціонера – міністерства інфраструктури України за довіру та підтримку реформ Укрпошти», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«Укрпошта – серед провідних поштових та логістичних гравців світу: на «World Post & Parcel Awards 2019» визнали нашу роботу. Приємно, що кращі поштові технології для електронної комерції, програма для підтримки експорту E-Export school та сучасні рішення для бізнесу: діджитал та онлайн можливості (АРІ, мобільний додаток, «Особистий кабінет», чат-боти у Viber, Telegram, Facebook) оцінили на міжнародному рівні. І вже інші приватні та національні пошти беруть наші рішення за приклад», – сказала ініціатор E-Export School від Укрпошти, керівник міжнародного департаменту компанії Юлія Павленко.

Програма підтримки електронної комерції «E-Export programme», яка перемогла в категорії «Поштові технології для e-commerce», зокрема, передбачає спеціальні тарифи для експортерів на доставку e-commerce відправлень, автоматизовану накопичувальну систему знижок, онлайн та діджитал-канали взаємодії з клієнтами: АРІ, мобільний додаток, «Особистий кабінет», чат-боти у Viber, Telegram, Facebook.

Укрпошта також стала переможцем і в категорії «Соціально відповідальні програми». Тут компанія представила комплексну програму підтримки експорту для представників малого та середнього бізнесу «E-Export School» з відкритими онлайн і офлайн-семінарами, youtube-канал із 25 відеоуроками. За час існування школи семінари відвідали понад 20 тисяч слухачів у Львові, Луцьку, Краматорську, Сємвєродонемцьку, Одесі, Сумах та понад 100 тисяч переглянули відеоуроки. При цьому «Е-Еxport school» працює в партнерстві з CUTIS, ТПП України та Craft it! в рамках програми Східного партнерства ЄС (eaptc.eu) з адміністрування Deutsche Gesellschaft fьr Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Довідково.

Премія «World post & parcel awards 2019» існує вже понад 20 років (до 2015 р. як World Mail Awards). У відкритому конкурсі щорічно беруть участь компанії поштової та експрес-доставки і компанії, що створюють технологічні рішення для автоматизації й інформаційного обміну в поштово-логістичній сфері. Журі відібрало із сотень заявок по 3 найкращі проекти в кожній із 9 категорій. У категорії «Соціально відповідальні програми», де брала участь Укрпошта, в різні роки нагороди отримували пошти Швейцарії, Німеччини, Іспанії, Португалії. У категорії «Поштові технології для e-commerce» кращими визнавалися пошти Польщі, США, Сінгапуру, Саудівської Аравії, Ірландії.

Прес-служба
АТ “Укрпошта”