Серед них ― КАНАДЕМ, канадська місія, яка оцінює виконання Україною зобов’язань ОБСЄ та інших міжнародних стандартів демократичних виборів та національного законодавства. 24 червня представники КАНАДЕМ відвідали редакцію газети “33-й канал”.

– Місія спостерігає, записує та звітує про свої висновки, не втручаючись у хід виборів, – повідомила Челсі Содерхольм, довгостроковий спостерігач КАНАДЕМ. – Канадська місія оприлюднить попередній звіт після дня виборів до парламенту України. А остаточний звіт через кілька місяців надасть рекомендації уряду щодо покращення виборчих процесів у майбутньому.

– Канадем ― неупереджена організація, яка здійснила понад 130 місій спостережень у більш ніж 40 країнах світу, – додав Аяд Хілхал, довгостроковий спостерігач КАНАДЕМ. – це значно вплинуло на зміцнення демократії в усьому світі.

Іноземні гості спілкувались із головним редактором “33-го каналу” Анатолієм Жучинським, із співробітниками видання. Газета “33-й канал” входить у п’ятірку найтиражніших видань України, охоплює Вінницьку і частину сусідніх областей. Інтернет-версію газети читають у США, Італії, Польщі, Німеччині, Ізраїлі, Словаччині, Чехії, Потругалії, Канаді, Іспанії, Австралії та ін. країнах.

Канадських спостерігачів цікавили багато питань. Зокрема, вони дізнались про умови розміщення на сторінках газети передвиборної політичної реклами, про рівні можливості у висвітленні програм всіх кандидатів у народні депутати, про кількість зареєстрованих мажоритарників по Вінницькій області та ін.

Фото Сергія ХІМІЧА