Днями у Сутисках Тиврівського району на базі одного із аграрних підприємств відбулось урочисте відкриття нової добровільної пожежної команди. Відтепер безпеку мешканців на території селища гарантуватиме команда із трьох пожежних. Для рятувальників уже закуплено бойовий одяг та повсякденну форму.Під час заходу головний рятувальник області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук подякував усім за співпрацю і розуміння важливості відкриття волонтерського руху добровольців-вогнеборців.

– Ідея створення пожежного депо на території ТОВ “Органік-Д” належить її власнику Вадиму Кричковському. Підприємець вже довгий час мріяв створити пожежне депо, однак то не вистачало часу, то матеріальних ресурсів. Думав, що буде все набагато важче, але завдяки однодумцям та підтримки Головного управління ДСНС України у Вінницькій області була створена команда вогнеборців-добровольців.На купівлю та переоснащення старого пожежного автомобіля, ремонту гаражного приміщення, придбання форменого та бойового одягу підприємець витратив трохи більше 60-ти тисяч гривень, – повідомили у прес-службі ДСНС у Вінницькій області – З підбором особового складу питань не було. Бажання бути волонтерами у даному напрямку виявили працівники підприємства, два з яких, в минулому працювали у пожежній охороні за часів існування в населеному пункті місцевої пожежної команди.

Додамо, що минулого тижня добровільну пожежну команду відкрили у Гранові на Гайсинщині. Особисто на місце виїжджав Руслан Шевчук, якого гостинно зустрічали короваєм.

Валентина Лісова