Про це інформують «Ямпільські вісті». Організатори мали намір представити своє село, притаманні лише йому традиції і промисли, які можуть зацікавити охочого до зеленого туризму відпочивальника.

– Бринза і вареники” став черговим фестивалем після уже популярних і традиційних бушанського «Подільський оберіг», клембівського «Мамину сорочку до серця пригорну», оксанівського «Дністрові передзвонів», цекинівського «Вино і голубці», качківського «Дністровський вінок», поповнивши скарбничку цікавих і пізнавальних заходів, в яких об’єднані люди, звичаї, традиції, історія та велика любов до свого села і України загалом», – пишуть «Ямпільські вісті».

Головними атрибутами свята були накриті столи з наїдками: бринза різних сортів та вареники з сиром, картоплею, вишнями, суницями, яблуками, капустою, грибами, м’ясом, бринзою, лівером і навіть квасолею і горохом зі шкварочками та засмаженою цибулькою, политі сметаною, часничком або запашною писарівською олією. Гості могли придбати у тутешніх майстринь смачні сири і бризну.