Злощасним називають місцеві жителі залізничний міст, який з’єднує вулиці Привокзальну і Бучми. Мало того, що рух транспорту по ньому надінтенсивний, адже вул. Бучми — головна магістраль Малих Хуторів, обминути її неможливо. І коли мчить навіть невелика легковушка — опори трясуться і міст помітно розхитується, мов величезна гойдалка. Крім того, руйнівного впливу додають потяги, що курсують залізничною колією під мостом. Асфальт на пішохідному тротуарі вивалюється крупними шматками. Діри настільки великі, що людина може провалитись.

– Це просто жах! Ноги тут ламали, колись маршрутка злетіла прямо на колію, за нею автомобіль… — розповідала місцева жителька Ганна Іванівна. — А коли негода, сильний вітер чи злива, ми взагалі боїмось по ньому ходити!

– А кому ви скаржились на аварійний стан мосту?

– Зараз нема кому скаржитись, все одно ніхто нічого не робить! Залишається тільки Богу молитись!

Щодня по Бучми проїжджають сотні машин, тисячі людей, проходять мами з колясками, з маленькими дітьми, їздять автобуси №8 і №24. Вночі йти пішки небезпечно для життя! Хто ж реально відповідає за стан цього залізничного мосту? На запит нашого кореспондента у прес-службі регіональної філії Південно-Західної залізниці відповіли, що міст знаходиться на балансі Вінницької міської ради.

Зрозуміло, що закрити рух по Бучми-Привокзальній і провести капітальний ремонт аварійного моста — справа непроста. Але затягувати вирішення цієї загрозливої ситуації далі не можна…

Ситуація з мостом загрозлива