Ще у 1987 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом — з метою створення міжнародного суспільства, вільного від наркотиків.

На Європейській площі у Вінниці 26 червня спільну акцію провели Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотерапія» і комунальний заклад «Вінницький обласний клінічний центр профілактики і боротьби із СНІД».

– Ми робили забір крові і безкоштовне анонімне тестування для всіх бажаючих, — розповіли медики. — Обстежились 115 осіб, як молодь, так і старше покоління.

Швидкі 10-хвилинні тести на місці визначали наявність чи відсутність СНІД. Паралельно ми робили тести на гепатит В і С. Їх відправляли у лабораторію. Результати будуть відомі через 10 днів.

Дізнатись про результати обстеження 26 червня і, при потребі, додатково безкоштовно здати аналізи на наявність СНІД, гепатиту В і С можна у КЗ «Вінницький обласний клінічний центр профілактики і боротьби із СНІД» за адресою: Вінницька область, Вінницький район, с. Березина, медмістечко. Їхати маршруткою 16а від Західного автовокзалу до кінцевої зупинки.

Обстежились і молоді, і старші за віком