Неабиякий резонанс серед читачів викликала публікація «Чи погрожував «калашем» депутат міськради у Хмільнику?»

На адресу редакції надходять різні відгуки від читачів щодо даного інциденту. Крім того, після звинувачень підозрюваного депутата Руслана Терещука у кришуванні наркобізнесу, до нас звернувся начальник поліції Хмільника і ось що заявив.

– З того моменту, коли я прийшов на посаду, на території міста та району був виявлений один наркозлочин. А станом на сьогодні таких 13, тобто в стільки разів ми покращили роботу попередніх колег. Буквально за останній місяць у місцевого жителя ми вилучили коноплі, макову соломку, системно працюємо в даному напрямку. Якщо у Руслана Терещука є докази відносно покривання мною наркотрафіку, то я готовий із ними ознайомитись. Хай назве хоча б один такий факт і ми проведемо розслідування.

Людина, яка на всю область оприлюднює такі повідомлення, а вони фактично є заявою про вчинення злочину, повинна не забувати, що за недостовірну інформацію передбачена теж відповідальність, — каже начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко. — Відносно подій, в яких фігурантом є депутат міської ради Руслан Терещук, то до нас звернулась людина.

Після того було проведено ряд слідчих дій, огляд місця місця, покази свідків, залучено відеодокази та аудіозаписи. Відкрито кримінальне провадження за фактом хуліганства. Добровільно Руслан Терещук зброю нам не здав, хоча ми просили і задокументували цей факт. Зі слідством не співпрацює. Він займає захисну позицію. Як людина – я його розумію. Як правоохоронець — ми маємо робити свою роботу, аби люди, які проживають та гостюють у Хмільнику, відчували себе безпечно. Додам, що за час моєї роботи у нас зменшилась злочинність вдвічі.

Валентина Лісова