Із собою Порошенко привіз майже всю ТОП-10-ку оновленої партії державників, фронтовиків та волонтерів… І виголосив зі сцени головні плани «ЄС»: мир в Україні без капітуляції, курс на Євросоюз і НАТО, «Стоп- реванш» регіоналів та 5-ї проросійської колони… Він окремо пройшовся по дилетантах і популістах у теперішній владі, по продажних судах та різного роду «возвращенцях»… За ці чесні, відверті та, як завжди, патріотичні слова Петро Олексійович отримав у Гайсині від тисячного мітингу народне «Дякуємо!» А ще місцевий хлопчик Захар вручив Петру Порошенку ікону як благословення від земляків на нову перемогу… І треба було бачити і чути, як весь Майдан в Гайсині співав разом із своїм президентом Гімн України, зробив сотні селфі та щирих рукостискань…

За такий теплий прийом Петро Порошенко попросив Вінниччину, як і 21 квітня, віддати свої щонайменше 300 тисяч голосів за команду Порошенка – «парламентський спецназ» від партії «Європейська солідарність» на виборах до парламенту… І переповнені людьми вінницькі площі сказали Порошенку і його однодумцям «Так!»

Варто зазначити, що Вінниця та три райони області справді приймали Петра Порошенка на «ура»!

Також під час кожної зустрічі на Вінниччині Петро Порошенко презентував свою партію «Європейська солідарність» і кандидатів від неї по 8 округах області та виборчому списку від партії: Андрій Гижко – округ 11, Олена Верлан-Кульшенко – округ 12, Олександр Крученюк – округ 13, Іван Мельничук – округ 14, Іван Спориш – округ 15, Михайло Вдовцов – округ 16, Олександр Грамарчук – округ 17, Руслан Демчак – округ 18.

Символічно зустріч у Вінниці відбулася під Вежею на площі Європейській. І перш за все Петро Олексійович подякував вінничанам, які підтримували його всі ці роки, на виборах 2014-го та в президентській гонці цієї весни…

– Дякую за 5 років довіри! Це наша з вами спільна праця і спільні досягнення, — сказав Порошенко у Вінниці. — Не важко було передбачити, які нові виклики стануть перед нашою державою. Не пройшло ще двох місяців, а вони вже далися взнаки. Щодень – новини, які ми кілька місяців тому уявити не могли… Тому я зібрав наш парламентський «спецназ», який не допустить ніякого реваншу!

І перше, про що сказав Петро Порошенко у Вінниці — це про війну і МИР! Бо він переконаний, що Росія з новою силою прагне загарбати Україну, запустила внутрішній сценарій капітуляції і загони своїх «агентів» на вибори до ВР.

Також дуже відверто він сказав у Вінниці про «5-ту колону», коли побачив під сценою групу із 50-ти провокаторів від проросійського блогера-втікача Шарія:

– 5 років президентства Порошенка вони сиділи під плінтусом. Що сталося тепер? А тепер вони думають, що у них з’явилася надія, бо Порошенка немає. Вони хочуть знести фундамент нашої державності. «Опозиційна платформа» Бойка-Медведчука, «Опоблок» Мураєва-Вілкула стають все агресивнішими і все нахабнішими. Хочу їх заспокоїти – Порошенко нікуди не дівся, заповзете назад під плінтус, — запевнив вінничан Петро Олексійович.

А ще на Поділля разом із Порошенком приїхали члени його «спецназу» від «Європейської солідарності» — легендарний бойовий генерал Михайло Забродський, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Олексій Петров, Юрій Бірюков, Олександр Погребиський, Наталя Бойко. І кожен кандидат від «Європейської солідарності» — фронтовики, волонтери та досвідчені народні депутати дали на Європейській площі своєрідну клятву захищати Україну та вибір вінничан.

У фіналі візиту лідера партії «Європейська солідарність» — 5-го Президента України до Вінниці в центрі міста разом із гуртом Юрія Журавля «Ot Vinta» багатоголосо звучали «Слава Україні» та невмируща «Червона рута»…