Вже традиційно, влітку, до Вінниці завітав міжнародний проект «Місто професій», організатором якого є Благодійний фонд «Місто професій».

Цього року на заході було представлено понад 100 професій!

За правилами проекту кожна дитина на вході до імпровізованого міста отримувала паспорт, що давав право «влаштовуватись» на роботу.

Серед представлених професій багато нових – радіожурналіст, енергоменеджер, автоколорист, історик-реконструктор, податківець, працівник дорожньої служби. Та, звичайно, вже традиційні, що користуються найбільшою популярністю – рятувальник, поліцейський, лікар, військовослужбовець, касир залізниці, реєстратор РАГСу тощо.

Сергій Моргунов, Вінницький міський голова:

«Місту Професій уже шостий рік, але у такому масштабі у Вінниці – вперше. Рятувальник, телеведучий, енергетик, поліцейський, ветлікар, волонтер – 100 різних спеціальностей!

Фонтанна площа у центральному парку сьогодні перетворилась на містечко професій. Приємно, що представлені і наші комунальні підприємства – діти сортують сміття, роблять розмітку, «керують» муніципальним автобусом.

І головне, що знайомство з професіями і майстер-класи юним вінничанам, за їх же словами, цікаві.

Ще у шкільні роки я захопився історією, і ця дисципліна стала моїм фахом у дорослому житті. Важливо, що такі проекти не тільки пропонують дівчатам та хлопцям “погратися” у професію, а й дають перші уявлення про різні види діяльності. Головне, щоб у майбутньому кожен займався улюбленою справою.»

Тетяна Люлька, ідеолог проекту:

«Важливо відмітити, що цього року 60% професій, що представлені – це державні структури. Не без гордості про це говоримо, бо п’ять років ми намагались досягти саме таких показників. Міністерства, що підтримують проект, активно долучились до представлення державних структур.

Я щиро вдячна усім, хто підтримав проект і долучився до формування нації свідомого вибору.

Наша мета, щоб кожна дитина мала можливість реалізувати свій потенціал обравши улюблену справу.

Було видано понад 4 тисячі паспортів юним українцям. І я дуже хочу вірити, що ці діти зможуть бути щасливими займаючись в майбутньому улюбленою справою»!

Головний акцент «Міста професій» у 2019 році – це професії, що пов’язані з технологіями та наукою.

Заплановано відвідати понад 20 міст та познайомити дітей з актуальними професіями.