Восени минулого року спецслужби викрили на вимаганні неправомірної вигоди травматолога першої лікарні міста Вінниці Олега Машталера.

Тоді оперативники заявили, що він вимагав у місцевого жителя чотири тисячі доларів США за сприяння у встановленні довічної третьої групи інвалідності, на яку громадянин мав законне право. Після затримання медику стало зле і він довгий час перебував на лікуванні. Тоді до нашої редакції приходили його пацієнти та приносили листи на знак підтримки.

Перше підготовче засідання по справі було призначене на 2 травня, але воно не відбулось через те, що представник Генеральної прокуратури Михайло Яновський, який здійснював процесуальне керівництво, був у відрядженні. Зрештою, слухання перенесли на іншу дату, де було оголошено вирок. Про це нам вдалось дізнатись із Єдиного державного реєстру.

Там йдеться, що у судовому засіданні обвинувачений  вину у скоєнні злочину визнав повністю, у скоєному кається. А 27 грудня минулого року між ним та прокурором у присутності адвоката було укладено угоду про визнання винуватості. З її змісту стає відомо, що сторони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого та покарання, яке повинен понести — штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зрештою, Вінницький міський суд визнав Олега Машталера винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання у вигляді штрафу у сумі 17000 гривень у дохід держави. Відомо, серед чотирьох тисяч доларів тільки чотири купюри по сто були справжніми. Їх повернули власнику. Інші — знищили. Лікар-травматолог продовжує займатись лікарською практикою, адже від посади його ніхто не відстороняв.

Віталіна Володимирова