Для багатьох ця новина здавалася неймовірною, і багато хто ставився до неї скептично.

Але смілива бізнес-ідея, котру наші земляки підглянули за кордоном, дала свої плоди. Минув рік, і сьогодні в акваріумах живе близько 180 тисяч креветок, по 500 гривень за кілограм. І цей товар користується неабияким попитом у дорогих ресторанах, за тиждень розкуповують по 50-100 кілограмів.

Для того, щоб налагодити виробництво, довелося майже два роки реанімовувати приміщення, котре до цього стояло у занепаді десять років. Потім у відремонтовану триповерхову будівлю встановили необхідне обладнання. Робота на підприємстві повністю автоматизована.

Директор Петро Гижко та його заступник Володимир Деркач діляться особливостями вирощування делікатесів.

— Важливо дотримуватися температурного режиму: вода — 29-30 градусів, температура у приміщенні — 33-34 тепла. Крім цього, ретельно контролюється вміст солі, амонію, кислотність та жирність води. Щоб виростити кілограм креветок – до 36 штук, потрібно всього 4 кілограми корму, до складу котрого входить картопля, борошно, крохмаль, дріжджі, риб’ячий жир і полівітаміни. Одна креветка за життя з’їдає всього від 111 до 177 грамів. Мальків купують у Малайзії. Але вже є можливості вирощувати власних.

Так що все неймовірне — можливе. Головне – вірити у власний успіх.

Соломія КАЛЮЖКО