Уже декілька років поспіль Український Журналістський Фонд, який очолює Людмила Ольховська, надає можливість українським журналістам відвідати неповторну Індію і, зокрема , побувати в штаті Керала, який славиться своїми аюрведичними курортам.

До речі, цей штат займає друге місце за економічними показниками розвитку країни і вважається досить чистим в порівнянні з іншими. А його мешканці, майже всі пишуть і читають.

Керала знаходиться на півдні країни і має дуже неповторну флору і фауну. Весь штат пронизаний річками, каналами, лиманами, затоками, що в свою чергу, сприяє вирощуванню рису і чаю. І саме в цьому мальовничому штаті, з давніх давен збереглася і удосконалюється до цього часу аюрведа – наука про життя, здоров’я, та довголіття людини. Це цілий комплекс древніх медичних знань Індії, який вчить, як зберігати спокійний розум і здорове тіло, як жити в гармонії з собою та природою.

Наших журналістів люб’язно погодився гостинно прийняти пан Еліас (Mr Commander Aleyas Thottathil) – дуже шанована в Кералі людина. Його поважають за благодійність, за допомогу біднякам і участь у програмах розвитку країни. Він дуже привітний і відкритий у спілкуванні і щиро радів, що приймає європейців на своєму аюрведичному курорті, повна назва якого The Lake Village Ayurvedic Resort. Розташований він у центрі Керали в Озерному селищі у дуже мальовничому місці на березі річки. Тут все потопає у буйній азіатській зелені, а парк курорту налічує десятки рідкісних рослин. Якими опікується сам пан Еліас. Адже розслабити тіло і очистити думки – одна з найважливіших складових у лікуванні аюрведою. Тому і умови мають бути відповідними.

Велике значення у аюрведі відводиться й харчуванню, адже саме воно забезпечує рівновагу дош, тобто життєвих сил. Тож якості їжі приділяють велику увагу. Шеф-кухар готелю The Windsor Castle пан Анілу (Mr Anil) дуже старався нам догодити, а тому страви готував суто під наші європейські смаки, за що ми були щиро вдячні.

Баланс розуму в аюрведі досягається завдяки щоденним медітаціям. Тіло ж розвивається за рахунок занять його, під наглядом вчителя-йога. Це дуже приємне й надзвичайно корисне заняття. Як же добре неквапливо розім’яти м’язи під першими сонячними променями на зеленій галявині з видом на мальовничі заплави.

Окремо хочеться подякувати Пані Сіна (Mrs Seena Rajendran). Вона вважається однією з найкращих професіоналів в аюрведичній справі. Дуже чуйна й уважна до своїх пацієнтів, кожному приділяє максимум уваги, аби зрозуміти і правильно підібрати необхідне лікування. А самі процедури – це безліч різноманітних масажів для тіла, голови на основі різних олій, масел, трав’яних порошків. Це щось неймовірне! Як результат – сяюча шкіра, підтягнені м’язи, легкість тіла, чистота думок, рівновага та спокій.

Тож повернулися українські журналісти з Керали щасливими, врівноваженими та підтягнутими. І вам того бажають! Думайте про хороше, вживайте здорову їжу і обов’язково подорожуйте. Тоді оздоровчий ефект буде гарантовано.

Якщо Вас насправді зацікавив відпочинок поєднаний з аюрведою, дзвоніть: 067 538 92 95 або 097 171 10 55, з Вами поділяться враженнями і навіть допоможуть з організацією поїздки на аюрведичний курорт Кералу.