Минулої п’ятниці у вестибюлі приватної клініки «UV-СИСТЕМ» було гамірно. Сюди завітали дівчатка у супроводі справжньої красуні — учасниці Національного конкурсу краси “Міс Україна” – Анастасії Коваль. І не просто так.

– У рамках Національного конкурсу “Міс Україна ” відбувається благодійний проект. Кожна учасниця, а їх є 50, має провести якусь благодійну акцію. Моя місія спрямована на дітей з багатодітних родин та напівсиріт з моєї рідної Корделівки. Мій задум полягав у тому, щоб привезти їх до приватної клініки у Вінниці, щоб вони прослухали корисні поради лікаря по догляду за зубами. А потім лікарі їх оглянуть і зроблять все необхідне для здорової веселої усмішки, – розповіла Анастасія Коваль – Допомогли мені провести таку акцію клініка «UV-СИСТЕМ» головний лікар – Юрій Марцишевський, стоматолог-терапевт Людмила Коржик та підприємство «АгроУкраїна +» – з Нової Прилуки Липовецького району, засновник Анатолій Рудик.

Настя навчається у Київському Національному університеті ім. Т. Шевченка на юридичному факультеті і вже два роки живе у столиці. А на конкурсах краси вона вже не вперше. У 2017 році, ще навчаючись у школі, вона була учасницею конкурсу «Міс Вінниця». Головної корони їй тоді не пощастило дістати, зате той конкурс вона вважає першою і важливою сходинкою до свого становлення. Вона поставила перед собою вищу планку і вже потрапила до 50 найкращих дівчат України, котрі змагаються за перемогу у Національному конкурсі краси. Для цього їй довелося пройти дуже ретельний відбір, бо від бажаючих спробувати свої сили на конкурсі цього року просто відбою не було.

-Для мене ці конкурсні завдання приносять дуже велике задоволення. Подобається брати участь у показах та та фотосесіях. Ми створюємо благодійні проекти і допомагаємо тим, хто дуже потребує такої допомоги. І, зрештою, позитивні емоції справді потрібні усім, а краса на 100 відсотків врятує світ. А ще я чемпіонка області з баскетболу. У школі я дуже активно займалася спортом, а тепер посилено навчаюся. Бо у майбутньому дуже хочу пов’язати своє життя з юриспруденцією і обов’язково хочу реалізувати себе в Україні, не зважаючи на те, що, можливо це буде довше і важче, – розповідає Анастасія. У Вінниці дівчину вже добре знають і залюбки запрошують навіть без попередніх кастингів на свої покази відомі вінницькі дизайнери

Світлана Теренчук та Квітка. У Києві на першому плані навчання, але деякі фотосесії є для неї і там. А ще красуня активно взялася за вивчення англійської мови. Бо знає, якщо все складеться вдало у “Міс Україна”, то доведеться їхати до іншої країни і дуже хочеться нашу країну представити на високому рівні.

Щодо цієї благодійної акції, то Настя планує привести до клініки багато діток, але не хотілося створювати черги та незручності і лікарям і самим дітям. Тому привела тільки п’ятеро. Потім ще стільки ж. Дарувати щасливі усмішки дітям — це дуже гарно!

На сайті «Міс Україна» зараз триває голосування, за результатами якого у фінал конкурсу потрапить двадцять п’ять конкурсанток. Анастасія каже, що розраховує на підтримку земляків і вірить, що потрапить у вирішальну стадію конкурсу.