– Часті зняття автобусів призводять до того, що люди, які мешкають далі «Гроша», з двох рейсів поспіль атакують наступний автобус, а потім прямо на Соборній в нього лопає шина, він вигружає всіх і ми вимушені сідати в автобус, в якому вже їде три рейси підряд.

Так 23 липня на зупинці «Театральній» в напрямку Вишенька – Вінницькі Хутори з 18-00 до 19-30 не було жодного автобуса № 19, хоча мимо за цей час проїхало 4 напівпустих автобуса.

Жителі міста та Вінницьких Хуторів, що проживають вздовж найдовшого маршрута № 19, обурені зняттям рейсів та відміною автобусів на користь інших більш коротких маршрутів, яким є альтернатива у вигляді тролейбусів та маршруток. Ви уявляєте, як можна сісти в автобус, якого не було півтори години? – каже Олександра Ювковецька. – З огляду на те, що в районі прикінцевої зупинки автобуса № 19 поруч з Немирівським шосе завершується будівництво 24 десятиповерхових будинків, при відсутності альтернативного муніципального транспорту найближчим часом рейси автобусом № 19 стануть небезпечними для фізично здорових дорослих людей, не кажучи вже про дітей та літніх людей. Ми не просто мріємо про продовження тролейбусних рейсів № 2 та № 10, а вимагаємо терміново звернути увагу міської влади на ситуацію з даним маршрутом. Ми неодноразово зверталися в усній формі по телефону до диспетчерів, та начальника відділу експлуатації з приводу відміни рейсів. Микола Ілліч та його заступник Микола Федорович обіцяли, що будуть шукати заміни та не будуть зривати графік руху навіть в літні місяці. Про те це ситуацію не рятує, а скоро вона погіршиться ще більше з початком навчального року, збільшенням кількості пасажирів за рахунок школярів та студентів. В зв’язку з цим просимо сприяння в налагодженні вчасних замін для виконання графіка руху автобусів № 19 згідно розкладу. Також просимо розглянути питання збільшення кількості автобусів або альтернативних маршруток в даному напрямку, а в подальшому продовження тролейбусного руху.

Станом на 30 липня петицію підписали 8 осіб з 350 необхідних.