– За тактичним задумом, в результаті короткого замикання електромережі на складі речового майна виникло неконтрольоване загорання. Після чого на місце горіння прибули пожежники військової частини 3028, які прийняли першочергові дії по знеструмленню приміщення та подачі вогнегасних речовин. У зв’язку із задимлення приміщення, потерпілим став начальник складу, так як допуску до рятування команда не має, було прийнято рішення залучити місцеву пожежну команду 19ДПРЧ – Калинівка, які прибули вчасно і провели евакуацію потерпілого та ліквідували умовну пожежу, – повідомили у прес-службі військової частини 3028.

«Запобігти, врятувати та допомогти – девіз підрозділів державної служби з надзвичайних ситуацій, а ось спільні навчання, це один із варіантів підвищення професійних навиків та навченості особового складу, як наших підрозділів, так і вогнеборців Калинівського полку ім. Івана Богуна», – розповідає начальник 19ДПРЧ міста Калинівки капітан Назар Трохимнюк

Також під час навчань було відпрацьовано порядок надання до медичної та першої медичної допомоги потерпілим, так як, такі випадки стаються дуже часто.

«Чим більше ми тренуємось, тим швидше адаптуємось до екстремальних ситуацій. Ми, звичайно, не хочемо, щоб у нас ставались якісь надзвичайні події, але бути готовими до таких випадків повинні», – підкреслив начальник служби пожежної безпеки в/ч 3028 лейтенант Андрій Задорожний

Особливістю навчань була демонстрація пожежниками ДПРЧ № 19 міста Калинівки можливостей нової пожежної машини (пожежна автоцистерна АЦ-4-60 (530927)-515М), яких налічується у Вінницькій області всього 4 одиниці.

«Для мене такі навчання, були дуже цікаві, особливо з використанням нового обладнання. Ми підкріпили теоретичні знання практикою, а це дуже важливо», – поділився враженнями солдат строкової служби 8-го полку оперативного призначення Євгеній Коваленко.

Віталіна Володимирова