Два роки тому побрались, займались підприємницькою справою, пов’язаною з квітами, та планували поповнення. І ось нещодавно у родині Бондарів сталось справжнє щастя, адже сонячного літнього дня Юлія стала мамою. Тепер новоспечені батьки даруватимуть свою турботу, любов та ласку одразу трьом хлопчикам. Втомлена і щаслива жінка приймає вітання і згадує той момент, коли дізналася, що при надії…

– У нас запитували, чи не робили ми штучне запліднення, бо саме при ньому бувають трійні. Ні, я завагітніла природним шляхом, — усміхається співрозмовниця. — Не повірите, але я ще змалечку мріяла мати двійню – хлопчика та дівчинку. Та й у наших з чоловіком родинах кілька разів народжувалось відразу двійко діток. То ж коли дізналась, що вагітна, була готова й до такого. На сьомому тижні лікарі повідомили, що народжу двійню, але на дванадцятому тижні на УЗД розгледіли й третій плід. Нашій радості не було меж, а ось свекруха хвилювалась, бо вона із двійні й знає, що це досить складно. Під час вагітності були певні ускладнення, через які мене поклали на стаціонарне лікування до лікарні Пирогова, а вже перед пологами – у Центр матері та дитини, де постійно була під наглядом висококваліфікованих медиків.

Кесарів розтин на 32-му тижні вагітності Юлії Бондар провадив акушер-гінеколог з пологового будинку №3 Володимир Присяжнюк.

– Мої малюки народились з різницею у хвилину. Першим на світ з’явився Давид з вагою 1440 грамів та зростом 38 сантиметрів. Назарко важив 1910 грамів та мав зріст 40 сантиметрів, Володимир — 1610 грамів та 38 сантиметрів, — каже багатодітна мама. — Усі дихали самостійно, а реанімаційна бригада неонатологів помістили їх під спеціальний апарат, аби допомогти легеням «роздихатись». Цікаво, що синочків ми без проблем відрізняємо один від одного, адже вони зовсім різні. Але тим не менш – схожі на татка Сергія. Щаслива, що тепер у мене троє маленьких козачків й зовсім не розчарована, що немає дівчинки. Головне, аби малюки були здорові. А якщо Бог дасть сестричку – ми будемо тільки раді.

Постійно біля онуків дідусь з бабусями, які допомагають молодому подружжю впоратись з малечею. Мама Юлія знаходитиметься в обласній дитячій лікарні, звідки днями й відправиться додому виховувати своїх синочків.

До речі, в сусідній палаті обласної дитячої лікарні нині перебуває Галина Урбанська з Клекотини Шаргородського району, яка нещодавно народила трьох дівчаток.

Родина Бондарів висловлює щиру подяку лікарям: Наталі Кропивянській, Ірині Шрамко (відділення гінекології лікарні ім Пирогова), головному лікарю Володимиру Присяжнюку, Сергію Чучузі, Лесі Бардаш (заввідділення патології вагітних), Вікторії Соврацькій, лікуючому лікарю Наталії Шовкопляс (заввідділення інтенсивної терапії новонароджених), Костянтину Сліпчуку (хірург дитячої обласної лікарні), Олені Кондратюк (неонатолог, лікуючий лікар), Діні Сергеті (заввідділення неонатології дитячої обласної).

Фото Сергія Хіміча