Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці арешт 24-ом  військовополоненим українським морякам. Засідання відбувалось у закритому режимі.

До суду приїхали родичі військовополонених. Моряки не відповідали на запитання судді, які не стосувалися їхніх імен, дат народження і звання. Захисники українців наполягали на тому, що вони є військовополоненими, а також долучили до матеріалів рішення Міжнародного трибуналу з вимогою негайно відпустити українських моряків і судна. Після оголошення вердикту наші бійці і передавали вітання своїм родинам.

Крім того, відомо, що попереднє розслідування російських правоохоронних органів у справі українських моряків завершено. Тепер вони та їхні адвокати знайомляться з матеріалами кримінальної справи. Про це заявив адвокат Микола Полозов. Він сподівається, що в разі згоди російської влади виконати рішення міжнародного трибуналу процес звільнення моряків відбудеться швидше, ніж він ознайомиться з матеріалами. Додамо, що мова про це йде останні тижні й багато хто сподівався, що моряків відпустять перед парламентськими виборами.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року російські прикордонні кораблі обстріляли й захопили українські малі броньовані катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Судна йшли з Одеси до Маріуполя, щоб стати частиною військово-морської бази. Усі 24 моряки визнали себе військовополоненими і перебувають у СІЗО в Лефортово. Серед них — офіцер Андрій Драч із села Городок Іллінецького району, про якого вперше написала наша газета, а земляки записали звернення до Путіна та всього світу. З неволі його так й не дочекався важкохворий тато, вистраждане та нещодавно проопероване серце якого зупинилось у квітні. Сумують за нашим земляком матір та дружина.

Віталіна Володимирова