Ми вже писали про історію, яка взимку сталась із 6-річним Ванею Скоркіним. Тоді пасажири електрички «Жмеринка-Фастів» звернули увагу на побитого хлопчика у вагоні. Дитину супроводжували чоловік і жінка. Небайдужі викликали поліцію і «швидку допомогу». У хлопчика були такі синці на обличчі, що він ледве відкривав очі. Діагностували у нього черепно-мозкову травму і струс мозку. Вже потім з’ясувалось, що батько хлопчика — 30-річний Руслан — родом із Старої Прилуки Липовецького району. З біологічною мамою дитини він розлучений, її позбавили батьківських прав. Зі своєю новою коханою Людмилою Симон чоловік проживав у селі Велике Козятинського району.

Після оприлюднення шокуючих фактів мачуха Іванка навіть пройшла поліграф, і він показав, що саме вона завдавала удари. Жінці кілька місяців тому оголосили про підозру за фактом тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Вона перебувала під домашнім арештом. Справа вже у суді, й Людмилі загрожує тюрма!

Після лікування 6-річний Іванко повернувся до інтернату в Самгородок, адже в нього певні проблеми зі здоров’ям та розвитком. Його рідний батько хоч і не фігурує у справі щодо побиття сина, але теж відповідатиме перед законом. На початку липня йому Козятинським судом продовжено тримання під вартою за те, що бив свою співмешканку Люду. Крім того, на Руслана Скоркіна складено адміністративний протокол як сімейного кривдника. Своєї вини він не визнавав і просив його звільнити із СІЗО, але прокурор заявив, що підозрюваний хоч і обвинувачується у скоєнні злочину середньої тяжкості, але може незаконно впливати на потерпілу та свідків, вчиняти інші кримінальні правопорушення. Представник Людмили заявив, що екс-коханий продовжує погрожувати їй по телефону. Тому вирішено було продовжити строк тримання під вартою до 1 вересня.

Із таким рішенням Руслан Скоркін не погодився та звернувся до Апеляційного суду Вінницької області. Засідання має відбутись 6 серпня.

Віталіна Володимирова