До світлої оселі жінки, аби вручити оберемки квітів, подарунки та побажати усіляких гараздів, завітали діти, внуки, правнуки та представники влади.

– Свого часу бабуся працювала у тракторній бригаді. Любить розповідати про трактор, який ховала від німців під час Другої світової війни. На пенсії Ольга Столяр доглядала за птицею, мала худобу. Тепер уже нічого не може робити,  — розповіли односельчани ювілярки. — Бабуся мешкає з сином та невісткою. Читає без окулярів та має феноменальну пам’ять. Любить рибну юшку та пироги. Щодо секрету довголіття, то він у Ольги Столяр такий — треба любити життя і бути людиною.

А ось 99-річна Ніна Смульська із Довгополівки Тиврівського району стала найстаршою пацієнткою Вінниччини, якій зробили операцію на ногах!

– Однією з особливостей людей похилого віку є їх схильність до травм, зокрема перелому стегна. Таке пошкодження різко змінює життєвий стереотип, часто призводить до швидкого загострення супутніх хронічних захворювань серцево-судинної та дихальної систем. У більшості випадків після такої травми людина стає інвалідом. Сучасна медицина пропонує ендопротезування кульшового суглоба, що значно покращує життя пацієнтові, який зможе вести активний спосіб життя, — розповіли у Вінницькій районній лікарні. — У липні до нашого закладу поступила 99-річна хвора Ніна Смульська з Тиврівського району з діагнозом «закритий перелом правого стегна зі зміщенням». На консиліумі було вирішено – оперувати. Оперативне втручання провели провідні травматологи. Нині бабуся пересувається за допомогою ходунків. До речі, два місяці тому була прооперована жителька Вороновиці, якій виповнилось 95 років, з таким самим діагнозом.

Віталіна Володимирова