Одного разу Вероніка Бадерна стала на ваги і була шокована цифрою у 127 кілограмів.

А в «бонус» ще й відраза до себе, низька самооцінка та проблеми зі здоров’ям. Тому вінничанка миттєво прийняла рішення худнути. За рік їй вдалось втратити 45 кілограмів й кардинально змінила своє життя. Дівчина носить 46 розмір, але планує восени одягнути 42. А ще організовує марафони для інших жінок, які хочуть втратити вагу.

– Я стала гладшати, коли почались проблеми зі щитовидною залозою й мені призначили гормональне лікування. У підлітковому віці у компанії друзів стала випивати пиво. Постійно носила джинси, кросівки та спортивні костюми 68-го розміру, які купувала у чоловічих магазинах та бутиках для пишних жінок. Почались болі в колінах та постійна задишка. А через надмірну вагу хворіли й суглоби.

Коли вага Вероніки досягла 127 кілограмів, вона остаточно вирішила худнути. Для цього разом із мамою подала заявку на проект «Зважені та щасливі». Їхнім тренером був найсильніший чоловік світу Василь Вірастюк, але через два місяці наші земляки покинули шоу. У Вероніка тоді була вага 102 кілограми, тому довелось працювати далі.

– Я записалась до спортзалу, який відвідувала щодня. Тренером став чемпіон країни зі стронгмену Сергій Грачов. Ми виконували вправи з випадами, на прес, піднімали гантелі. Півтори години я ще займалась швидкою ходьбою. І додому з залу йшла в один бік 9 кілометрів! Далі стала менше їсти — за день 1200-1400 калорій, які рахувала завдяки програмі на телефоні. Перші три тижні були найважчі. Досі з огидою згадую смак вареної риби, то було знущання. Тож стала її запікати. Найважчі моменти були під час стресу, бо тоді руки тягнулись за снікерсом та пляшечкою пива. В ті моменти я йшла до холодильника і півгодини розглядала себе на фото. Виникала одна думка: такою я не хочу більше бути! Не повірите, але діяло. Тепер про схуднення знаю все. Коли прокидаюсь, випиваю склянку води із додаванням чайної ложки соку грейпфрута чи лимона. Через годину готую зелене смузі зі шпинату, огірка та яблука, можна ще кріп. У мене п’ятиразове харчування: три повноцінні прийоми їжі та два перекуси. Снідаю ситно, готую зазвичай вівсяну або гречану каші. Туди додаю сезонні овочі. Інколи ласую чізкейком, але робимо його із сиру та ягід. На обід – запечене нежирне м’ясо або ж риба із салатом. Якщо хочеться експериментувати, маю рецепт лазаньї, де замість тіста листя капусти, а вершків – нежирний йогурт. Для перекусів вибираю 30 грамів горішків або один фрукт. Бананами не раджу зловживати.

За словами співрозмовниці, інколи вона дозволяє собі щось смачненьке та калорійне. Морозиво купує у стаканчику, яке призначене для дітей. Там менше цукру та хімії. В гостях інколи вживає алкоголь, але тільки бокал сухого вина та шматочок тортика, тоді наступного дня має зменшити порцію чи гарно попрацювати в залі. А ось хліба не їсть вже рік й навіть не хоче.

Втрата надмірної ваги позитивно вплинула на життя Вероніки Бадерної. Тепер в неї половина гардероба – сукні, спідниці та короткі шорти. Все інше викинула, залишивши собі на згадку величезну футболку як символ, що більше так не можна.

– Я наче вдруге на світ народилась. Друзі взагалі мене не впізнають, бо із зайвою вагою я по кілька днів з хати не виходила, а тепер енергії багато і я дзвоню всім та кличу гуляти, — додає дівчина. — Серце та ноги не турбують, зникла задишка. Це вже перемога.