У це важко повірити, але прості людські вітання і «Дякую, за кожен Ваш голос!» від члена Команди Зе Сергія Кармаліти на адресу вінничан і переможців виборів до Верховної Ради у Вінниці закінчились «наїздом» контролюючих органів.

Бо вже наступного дня після оприлюднення коментаря щодо результатів виборів та подяки городянам від імені міського активу президентської партії «Слуга народу» на підприємство Сергія Кармаліти раптово прийшла перевірка від ДСНС. Невже це помста Команді Зе за програш виборів на Вінниччині? Чи привіт-попередження в найгірших традиціях «совкового» телефонного права від влади?

– Я щиро подякував усім вінничанам за підтримку та привітав із чесною та впевненою перемогою нашої партії «Слуга народу» у Вінниці та області. А також кандидатів по 11, 12 і 14-му округах — Максима Пашковського, Анатолія Драбовського та Ірину Борзову. Від імені Команди Зе подякував кожному виборцю за його голос. Натомість 24 липня в офіс мого підприємства принесли «привіт» — повідомлення від міського управління ДСНС про буцімто планову перевірку техногенної і пожежної безпеки, — розповів голова Вінницького союзу промисловців та підприємців, директор ТОВ «Озуріт» Сергій Кармаліта. – Цікаво, що повідомлення принесла молода працівниця із наклейкою «Команда Зе» на мобільному телефоні. І по її засмучених очах було видно, що цю перевірку «замутили» по команді «фас!» згори. Адже «пожежники» із обласного управління лише кілька місяців тому вже перевіряли моє підприємство і жодних порушень не знайшли. І тут такий «сюрприз»!

– Хто вирішив «кошмарити» бізнес Кармаліти? Ваші версії?

– Однозначно ті, хто із тріском програв останні вибори. Ті, хто витратив шалені мільйони на рекламу, борди і пусті обіцянки виборцям, а реально отримав 8% «рівня довіри» своїм кандидатів. Я розумію, що вони мене – Сергія Кармаліту — не хочуть бачити знову у політиці. Але Вінниця і вінничани вже не бачать їх у владі та політиці після всіх цих так званих «реформ», завищених тарифів та гучних корупційних скандалів. І жалюгідні відсотки, отримані ними 21-го липня, найкраще свідчення кінця ери так званих «вінницьких» у вищих ешелонах влади. Тому вони скаженіють, ще дають за звичкою команди на різні перевірки, тиснуть на бізнес і діють методами «совкових» чиновників в стилі кінця 90-х – початку двохтисячних років.

– А якщо «контролери» все-таки спробують знайти порушення і виписати вам штраф?

– Мене цей «наїзд» зовсім не злякав. Навпаки, він показав, що все ми робимо правильно – підтримували, агітували і голосували за Команду Зе і партію «Слуга народу». Правильних, незаплямованих вінничан обрали до Верховної Ради переважною більшістю голосів. І дуже правильно всієї країною хочемо вимести геть це «сміття» із політики і влади, яке явно там засиділось та діє старими, брудними методами «кошмарення». Мабуть, вони досі нічого не зрозуміли? І не можуть повірити, що 73% громадян України проголосували за те, щоб більше такого – «наїздів», «масок-шоу» та замовних перевірок у Вінниці зокрема та по країні в цілому не було.

І навіть ті, хто не голосував за «Слугу народу» і Команду Зе, все одно мріють і бажають МИРУ, змін на краще в економіці країни та кожній родині, розумних та позитивних рішень від нового Президента і Верховної Ради. Тому я і весь наш колектив продовжуємо боротьбу в Команді Зе. І жодні залякування та перевірки не змусять нас зійти з переможного шляху.

Щиро Ваш
Сергій Кармаліта