І займалося таким бізнесом одне з товариств з обмеженою відповідальністю.

Вінницькі ділки виготовляли для наших співвітчизників підробні паспорти громадян країн Європейського союзу і з ними відправляли їх на роботу за кордон до країн Центральної та Західної Європи. Зрозуміло, незаконна послуга була платною: організація отримувала винагороду у сотні та тисячі євро. Таку інформацію розповіли нещодавно у прокуратурі області.

Правоохоронці, зрештою, розкрили діяльність цього підприємства. За результатами обшуків виявлено та вилучено підроблені документи, комп’ютерну техніку та інші речі і предмети, що у подальшому будуть визнані речовими доказами. Незаконну діяльність товариства припинено.

Між тим, не зрозуміло, як могли «повестися» на таку пропозицію довірливі українці? І чи справді реально виготовити паспорти так, щоб не виникло проблем на кордоні?

Начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко цей випадок коментує так:

– Виготовити підробний паспорт у звичайних умовах, та ще й мешканця Євросоюзу, річ нереальна. Наші українські паспорти виготовляються у стерильних умовах, на спеціалізованому підприємстві. Хіба що можуть взяти викрадений паспорт. Але й це не варіант. На що розраховували ті люди, котрі віддавали гроші за таку сумнівну послугу — невідомо… Але цим вже займаються правоохоронці.

Ілона ВАЛЬТЕР