Днями у Міжнародному центрі НГУ, що на Київщині, розпочалась активна фаза підготовки зведеної роти в/ч 3028 з Калинівки до участі в українсько – американських навчаннях «Rapid Trident – 2019».

Упродовж місяця 18 канадських інструкторів будуть навчати сотню наших гвардійців процесу управління військами та зв’язку за стандартами НАТО, тактиці пересування та інженерній підготовці, тактичній медицині та топографії. Після проведення тренування взводів, як іспит, відбудуться триденні навчання у складі роти.

– Мій підрозділ вперше буде брати участь у міжнародних навчаннях. Але у склад зведеної роти ввійшов взвод оперативного призначення під командуванням старшого лейтенанта Рафаеля Сандлера, який у квітні цього року у складі роти 72-ої окремої механізованої бригади був учасником багатонаціонального тренування в рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна», — сказав командир зведеної роти в/ч 3028 з Калинівки старший лейтенант Максим Солонар. – Незважаючи на набутий досвід, готуватися необхідно ретельно, адже ми будемо представляти Національну гвардію України.

Нагадаємо, у міжнародних навчаннях «Rapid Trident-2018» брали участь дві з половиною тисячі військових із 14 країн. Зокрема – США, Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Польщі тощо. Цього року навчання відбудуться у вересні.

Віталіна Володимирова