Із села Куничого Крижопільського району маємо аж декілька чарівних учасниць. Справа в тому, що тут на Івана Купала перед загальним святом провели конкурс. для дівчаток «Дівоча краса — довга коса». Ініціатором виступила Тетяна Кисленко, фахівець із соціальної роботи Крижопільського РЦСССДМ. Вона разом із сільською головою Оксаною Нагорняк були у журі.

– Всіх бажаючих зареєстрували. Заміряли волосся, провели бесіди, поділились досвідом догляду, а вже вітали дівчаток на самому святі подаруночками. Із 14 учасниць визначили місця. Переможницею стала дівчинка, яка приїхала в гості з Одеси до бабусі у Куниче Ілона Павленко, учениця 5 класу. Довжина коси — 93 см. Друге місце у Поліни Іванової, Юлії Васількової та 5-річної Софії Конської — довжина волосся у дівчаток 72 см. Ці дівчатка з нашого села. Третю сходинку посіла Дар’я Максимчак із 6-го класу, довжина коси 62 сантиметри. Після свята всі дівчатка так надихнулись, що тепер будуть запускати коси й наступного року знову хочуть взяти участь в конкурсі. А ми, дорослі, щасливі, що влаштували нашим дітям таке гарне свято, батьки досі продовжують дякувати.

А Ось довжина волосся Тетяни Чигирьової з Тульчина — 72 сантиметри.

– Донечці чотири роки й вона відвідує дитячий садочок. Займається східними єдиноборствами вісім місяців. Довгу косу не обрізаємо, бо, в першу чергу, цього не хоче наша дівчинка. Питань із заплітанням у нас нема, адже Тетянка обожнює різноманітні зачіски. З розпущеним майже не ходить, інколи робимо їй «мальвінку», як у принцеси Ельзи з мультфільму, — розповідає мама Тетяна. — Щодо догляду, то купуємо звичайний шампунь «Ушастый нянь» , адже після нього добре розчісувати волосся.

Голосуйте за учасників конкурсу у нашій групі Facebook та підписуйтесь на наш канал в Telegram!

Вікторія Снігур