– Дівчата приймали в себе «Восход» із Херсона, який є бронзовим призером вищої ліги. В першому таймі наша команда зберегла рівновагу – 0:0. Мало того, вінничанки мали гарні шанси для взяття воріт суперниць. Окрім того, арбітр в спірному епізоді не призначив пенальті у ворота наших суперниць, коли збили Марію Вікалюк, — повідомили у Вінницькій обласній федерації футболу. — В другому таймі вінничанці Юлії Христюк не вдалось забити гол, бо м’яч упіймав голкіпер. Зрештою, дебют вінницьких закінчився їхньою поразкою — 0:4. Втім, дівчата не засмучені, адже розуміють, що їхнім суперником була одна із найкращих команд країни. Крім того, херсонські спортсменки були на 6 років старші за наших. Й, відповідно, мають більше досвіду.

Одним із лідерів «ЕМС-Поділля» на полі була 16-річна нападниця з Вінниці Сабіна Яськова. Вона займається футболом 3,5 року і має мрію потрапити до жіночої збірної України. Їй пророкують велике майбутнє.

– Не знаю, чому нам не вдалося вразити ворота суперниць. Ми довго готувалися до цього матчу і старалися на полі. Адже проводили перший матч у вищій лізі. Це дуже круто, ми давно мріяли про елітний дивізіон. Рівень тут набагато сильніший, ніж у першій лізі. За «Восход» грають сильні дівчата, ми знали про це. Думаю, в наступному матчі зіграємо краще, – сказала Сабіна Яськова.

За словами тренера клубу «ЕМС-Поділля» Олександра Дудніка, мета на сезон — ще більше працювати на полі і виглядати гідно у кожній грі. Крім того, значних стабільних джерел фінансування у жіночого клубу Вінниці поки що нема, то ж він буде вдячний тим, хто підтримає. Загалом у вищій лізі чемпіонату України виступає десять команд. Кращих визначають у два кола за системою «осінь-весна».

Віталіна Володимирова