Наразі Вінницька обласна рада повністю виконала усі пункти постанови Кабінету Міністрів України №835 та Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо публікації інформації, яка підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, на офіційному вебсайті обласної ради, а також у Єдиному державному вебпорталі відкритих даних Вінницької обласної ради.

Окрім цього, на веб-сторінці обласної ради у вільному доступі знаходиться інформація щодо комунальної власності територіальних громад області. Так, у реєстрі знаходиться 23 об’єкти; у переліку суб’єктів господарювання комунальної власності – 26 об’єктів; 377 об’єктів комунальної власності, що передані в оренду на загальну площу 61129,5 кв.м; 3 об’єкти комунальної власності, які підлягають приватизації; 4 майнових об’єкти, які можуть бути передані в користування; 5 підприємств, у користуванні яких перебувають земельні ділянки та 1 незадіяна земельна ділянка серед об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області.

У жовтні 2016 року Україна офіційно приєдналася до Міжнародної хартії відкритих даних, взявши на себе зобов’язання перед міжнародною спільнотою впроваджувати національну політику відкритих даних відповідно до принципів хартії.

Відкриті дані — це масиви публічної інформації, яку оприлюднюють в інтернеті органи державної влади. Це та інформація, до якої будь-хто має доступ і яку будь-хто може використовувати і поширювати. Основний результат використання таких даних — прозорість процесів у суспільстві.

Відкриттям інформації займається Державне агентство з питань електронного урядування. На Єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua наразі оприлюднено понад 8 500 наборів даних.