Ще десять років тому Гніванський завод спецзалізобетону був у числі лідерів з прибутку на Вінниччині. Останнім часом підприємство, що належить «Укрзалізниці», знаходиться у підвішеному стані. Більш того, воно заборгувало працівникам заробітної плати на 6,5 млн грн., це найбільше в області.

– Справа в тому, що Гніванський завод спецзалізобетону ще з часів Радянського Союзу був найбільшим по випуску шпал. Їх, крім залізниці, можуть купувати лише для облаштування під’їзних шляхів, але дуже малу кількість, — розповів нинішній директор підприємства Олег Хардикайнен. — Завод здатен виробляти в одну зміну близько 400 тисяч шпал на рік. Для під’їзних шляхів господарств, елеваторів потрібно максимум тисячу. Я веду до того, що якщо не буде замовлень від «Укрзалізниці», то переобладнати заводські потужності неможливо. Із 73 га заводу аж 39 віддано під виробництво. «Укрзалізниця» останні півроку погасила частину своїх боргів. В поточному році ми лише 35 днів працювали. В результаті люди рахуються на вимушеному простої. Щоб виготовляти якісну продукцію, ми повинні зберегти наш колектив, який налічує 427 людей. Щодо боргів по зарплаті, то вже розраховуємось. Крім того, на рівні «Укрзалізниці» затверджено план нашого виходу зі скрутного становища. Думаю, що скоро отримаємо нові замовлення й ситуація стабілізується.

Перший заступник голови Тиврівської РДА Олександр Заворітний повідомив:

— Про закриття не йдеться. Ми неодноразово вивчали дане питання, зустрічались з керівництвом заводу, звертались до районних ЕМ та «Енери». Були проблеми не тільки по фінансуванню, а й  на заводі кілька разів вимикали світло. Раніше заборгованість складала близько 200 тисяч гривень й керівництво її потихенько гасило. Як вийшли на 8 тисяч боргу, їм вимкнули світло. Абсурд. А потім знову проплачувати зайві кошти, аби увімкнули. То навіщо так робити? Я розумію, що ТОВ «Енера» — це приватна структура, але… Є ж люди, і це не настільки велика заборгованість для такого підприємства-гіганта, — каже Олександр Заворітний. — Щодо ситуації із заробітною платою, то тут теж робимо все від нас залежне. Кошти напряму виділяє «Укрзалізниця». Чекаємо від них відповіді. Зазначу, що Гніванський завод спецзалізобетону дуже важливе для Гнівані та району підприємство, яке не лише наповнює значну частину бюджету, а й дає робочі місця. Тому ми зацікавлені в його процвітанні.

Додамо, що у 2015 році кілька всеукраїнських ЗМІ писали про те, що у Гніванського заводу почали виникати нові фінансові проблеми через те, що сама «Укрзалізниця» нав’язувала підприємству рознарядки по виготовленню шпал виключно з анкером від Корпорації «КРТ» Дубневичів. Ці анкери були дорожчими від тих, що використовувались раніше, і це суттєво тоді позначилось на рентабельності заводу.

Віталіна Володимирова