Українські хустки збирала і старанно зберігала Ганна Секрет, заслужена журналістка України, кавалер ордена княгині Ольги, лауреат премії Степана Руданського, засновник єдиного в Україні «Театру на городі». Українські жінки своїми хустками пишалися, дорожили, вони були своєрідними прикрасами та свідоцтвом добробуту їхніх власниць. Серед десятків хусток на виставці є найстаріша — їй 120 років, і найрідніша — це тернова хустка мами Ганни Василівни.

– Бабуся діставала із скрині барвисті тернові хустки і казала нам з сестрою: «От коли помру, вони будуть ваші». А ми бігали за нею і питали: «Коли ти помреш? Коли ти помреш?» Знайшли час, полізли в скриню і подерли ці хустки на вбрання для ляльок. Ось такі були дитячі шкоди! — пригадувала Ганна Секрет.

А ще в її колекції є рушники, посуд, старожитності, побутові речі. Ця виставка у ОЦНТ працюватиме до 15 серпня.

Ганна Василівна Секрет працювала на Вінницькому обласному телебаченні з 1992-го до 2019 року, вела програми «Дивоцвіти» і «Будьмо знайомі». Протягом 27 років вона знайомила вінничан з видатними особистостями — талановитими артистами, поетами, художниками, письменниками. Перед телеоб’єктивами на її програмах побували політики, партійні діячі, керівники високого рівня — словом, всіх не перерахуєш! Про цікавих людей, з якими довелось зустрічатись Ганні Секрет, розповідає її книга «Золота скриня дивоцвітів».