У ролику видно, як величезні градини розсікають листя на деревах, збивають горіхи, нищать городину. В прес-службі ДСНС Вінницької області зазначили, що повідомлень про надзвичайні ситуації, які могли бути внаслідок негоди в Тиврівському районі, не надходили.

– Негода накрила півселища. Град був різних розмірів, але в епіцентрі у шарі опадів з легкістю можна було сховати сірникову коробку. Пошкодило помідори, капусту та перець. Верхівки дерев лисі, кукурудза повалена, кавуни без листя. Навіть картопля, яку не встигли позбирати, вся у тріщинах, почала гнити, — розповіли на «гарячу лінію» жителі Тиврова. — Постраждали й фрукти на деревах, які ще навіть не встигли дозріти. Тому думаємо, як рятувати урожай, бо продавати в такому стані вже не повезеш на ринок. Хоча більшість людей тільки так заробляли на життя.

А ось у Ковалівці Немирівського району ще досі оговтуються від стихії, яка була там три тижні тому. Тоді нерівні осколки льоду пронизували все.

У сотнях будинків побило дахи, вікна, впала штукатурка. Всі жителі втратити урожай, тож тепер бідкаються, за які кошти все це будуть закуповувати. Із держбюджету матеріальної допомоги селяни так і не отримали, тому ремонтували свої хати з власної кишені.

За словами синоптиків, із 7 серпня температура повітря досягне +30 градусів. Тобто у більшості областей України передбачається спека.

10 серпня по всій території країни, крім півдня, похолодання. Грозу слід очікувати у четвер, 8 серпня.

Віталіна Володимирова