Що це вже за «безпредєл» твориться? – обурювались вони. – Ось так, в обідню пору, біля будинків селян…

– Це сталось за 3 години до відкриття полювання. Але навіть у час полювання заборонено стріляти в заповідній зоні, а з гелікоптера – всюди.

– Це були якісь мажори — яким і за тієї влади, і за цієї закони не писані, — нарікають читачі.

Відео про цю НП в заказнику загальнодержавного значенння «Згарський» площею 3018 га на території Жмеринського та Літинського районів виклав у «Фейсбук» голова Товариства військових мисливців та рибалок Вінниччини Ігор Троян.

– Скільки років полюю, але такого свинства ще не було ніколи. За три години до відкриття полювання прилітає такий собі гарненький імпортний вертоліт до заказника загальнодержавного значення і починають з нього лупити гусей і качок.

Там є тварини, які внесені до Червоної Книги.

До речі, багато мисливців теж бачили цей вертоліт у небі Літинщини… А обурені місцеві мешканці розповідають, що таке браконьєрське «сафарі» невідомі пілоти та екіпаж влаштували не лише у заказнику «Згарський», але й у Хмільницькому районі… Поки що невідомо, чи триває за даним фактом слідство… Зрозуміло, що за зафіксованими номерами вертольота не важко виявити, хто це був. Бо ж польоти у повітряному просторі, як відомо, суворо контролюються.

У обговоренні цього випадку вінничани згадують ще одне резонансне полювання екс-нардепів із Вінниччини, які вбивали безпомічних зубрів, а потім загнали їх у ставок під кригу, де вони масово тонули на очах селян. Чи розслідують цей вражаючий злочин із участю нардепів вже за цієї влади — побачимо. А очевидці переконують, що в вертольоті і цього разу були нардепи, які святкували перемогу на виборах. Ми разом із громадськими активістами беремо на контроль цей зухвалий злочин.

Відео — сторінка Ігоря Трояна у «Фейсбук»