Пройти повз не зміг. Довелося голіруч ритися в купі пакетів зі сміттям, аби врятувати чи то кошенят, чи цуценят, яких навіть видно не було – їх прикидали сміттям… Те, що побачив, аж ніяк не вписувалося в рамки людяності. Поміж харчовими відходами та всіляким непотребом натрапив на вісьмох новонароджених котиків. Одне із них ледве дихало й жодні реанімаційні заходи для його порятунку не допомогли. Мабуть, він отримав травми від важких пакетів. Тоді чоловік зателефонував сину Леоніду, зібрав крихітних тваринок у коробку та поніс додому.

– Коли я побачив беззахисних кошенят, в мене серце ледь не розірвалось. Вони навіть оченята не відкрили, тобто тільки народились. Як у когось піднялась рука обірвати їм життя? – каже Леонід Черешнюк. — У нас не було досвіду догляду за новонародженими тваринами, попросили порад у волонтерів. Вони порадили робити масаж животиків та що дві години годувати. Навіть вночі. Небайдужі допомогли із спеціальною сумішшю, якою через шприц ласували малята.

Одне передали жінці, яка відгукнулась на наш пост в соцмережі, але невдовзі кошеня померло. Залишилось шестеро, і їх забрала вінничанка, в якої є кицька, що годує. Тепер залишилось знайти добрих господарів чотирилапим, аби їм більше не довелось жити на вулиці в брудному сміттєвому контейнері. Відгукніться, руді та трьохмастні котики принесуть у вашу домівку удачу та щастя!

Хто міг викинути котиків – родина Черешнюків не знає. Підозрює, що біля одного з під’їздів мешкала кицька й, коли народила, люди відібрали крихіток та залишили на вірну смерть у контейнері…

Вікторія Снігур