Наслідки її відчули всі мешканці міста енергетиків, у повітрі була задимленість. І хоч через деякий час вітер її розвіяв, але занепокоєність залишилася.

У прес-службі ДТЕК Ладижинської ТЕС пояснили, що 1 серпня на енергоблоці №2 був пошкоджений димосос, тому довелося тимчасово зупинити роботу цілого енергоблоку. «О 13 годині 10 хвилин на енергоблоці №2 відбулося пошкодження димососу 2Б, що спричинило порушення режиму горіння. Внаслідок цього котел №2 зупинився під тиском. Енергоблок №2 був відімкнений від мережі та переведений в аварійний ремонт» — йдеться у повідомленні.

До речі, аварії на станції ставалися вже не раз. Остання — не так давно, на початку цього року. Тоді після зупинки блоку №5 Ладижинської ТЕС сталася технологічна відмова роботи обладнання з частковим порушенням щільності електрофільтрів енергоблоку №5. На щастя, внаслідок тієї аварії ніхто не постраждав, і навколишнє середовище теж. Принаймні, так запевнили на станції.

Цього разу про завдану шкоду навколишньому середовищу — жодної інформації. Між тим, саме це підприємство щороку потрапляє до антирейтингу підприємств, котрі найбільше забруднюють повітря.

А місцеві жителі запитують: то, може, там були систематичні порушення, і ця аварія планова, щоб перед екоінспекцією зачистити всі порушення.

Ілона ВАЛЬТЕР