Невідомий поцілив камінцем у двері Сьомого апеляційного адміністративного суду у історичній будівлі «Савой» у центрі Вінниці. У суді припускають — це може бути тиск на служителів Феміди…

— Це сталось у ніч із 1 на 2 серпня о 01.50. Невідомий чоловік кинув камінець у вхідні двері. Були розбиті вхідні скляні двері та пропускний турнікет, — повідомили у прес-службі суду.

Суд охороняють бійці Національної гвардії з Вінницької військової частини 3008.

— Наші бійці тоді почули шум битого скла та побачили нападника. Вибігли на вулицю, однак затримати його по «гарячих слідах», на жаль, не вдалось. Тож бійці повернулись, відразу викликали слідчо-оперативну групу поліції та продовжили охороняти суд, — розповіла прес-офіцер частини Анна Лазуренко. — Звісно, ми посилимо охорону об’єктів, особливо у нічний час. Посилимо й підготовку нашого особового складу.

У прес-службі суду не розуміють причини «НП».

— Ми вже подали відповідну заяву правоохоронцям. Нині тривають слідчі дії. Ми будемо вдячні усім небайдужим громадянам, хто надасть хоча б якусь інформацію щодо цієї події. Є відео інциденту з камер спостереження, де зафіксовано обличчя зловмисника.

Нам невідомо, чому стався напад. Однак, беручи до уваги чисельні випадки тиску на судові установи по всій Україні, це може бути й провокація. Наш суд розглядає велику кількість справ, зокрема резонансних та таких, що пов’язані із виборчим процесом. Ми нині працюємо у звичному режимі. Жодні напади та провокації не змусять служителів Феміди припинити роботу чи відійти від верховенства права. За даними соціологічних опитувань, 7ААС отримав один із найвищих показників рівня довіри в державі.

До речі, редакції стало відомо, що Сьомий апеляційний адміністративний суд останнім часом розглядав три резонансні справи, що пов’язані з виборчим процесом. Це справа за адміністративним позовом кандидата в депутати по виборчому округу № 193 Дмитра Ткачука до ОВК виборчого округу № 193 про визнання дій неправомірними, визнання виборів в межах округу недійсними; аналогічна справа за позовом Павла Довганя до ОВК виборчого округу № 18 та справа за позовом Віталія Пращука до ОВК виборчого округу № 15.

Тим часом, як повідомили у прес-службі обласної поліції, вже відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Зловмисника розшукують. У поліції просять громадян, кому щось відомо про злочин або особу, телефонувати за цілодобовими номерами: (0432) 59-40-95; 59-49-00; 59-49-07 або «102».