– Коли я прочитала у «33-му каналі» статтю «Вінницькі лікарі вибачились за помилку бершадських колег», вирішила розповісти і свою історію. Коли захворів мій чоловік Володимир Мельник з Бирлівки Бершадського району, довелось звертатись за коштами на лікування до всіх, хто міг допомогти, — розповіла дружина Володимира Мельника.

— Шанс жити Володимиру пообіцяли в Туреччині, але ціна лікування — більше 3 000 000 гривень, на той час 102 тис. євро. Я робила все можливе, щоб врятувати чоловіка! Звернулась за допомогою і до керівництва Бершаді. І зіткнулась з величезними проблемами!

Якщо коротко, то Бершадська РДА відзвітувала на область про виділені кошти на лікування Мельника Володимира в сумі 102 000 грн. станом на 18.04.2019, тоді як реально видали 15000 грн. лише 26.04.2019. У РДА мені пояснили, що сталась технічна помилка, що буде проведене розслідування і винних притягнуть до відповідальності.

Тоді я зібрала документи: рішення сесії Бершадської райради; лист, яким Бершадська РДА повідомляла, що моєму чоловіку виділена така сума; лист із Вінниці, що Бершадська РДА виділила 102 тис. грн. моєму чоловіку; лист Івана Стефанцова, колишнього голови Бершадської РДА, мовляв, якщо вартість лікування Володимира складає 102 тис. грн., то йому виділяють 15 тис. грн. Хто ж порахував гривні замість євро і відзвітував за 102 тис. грн. замість 15 тис. грн.? Мені так і не відомо.

Вже відкрито кримінальну справу за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 364 ККУ. У Бершадському відділенні поліції ведеться слідство. Голова Бершадської РДА Стефанцов 12.07.2019 року звільнений з посади.  Але залишились бершадські керівники, які мають владу, гроші, зв’язки, але, на мою думку, втратили найголовніше – повагу та підтримку у простих людей!

На це звернення відповів Володимир Ольшевський, перший заступник голови Бершадської РДА.

– Я даю достовірну інформацію, — наголосив Володимир Ольшевський. — Рішенням 27 сесії Бершадської райради 09.04.2019 на виконання заходів програми «Збереження здоров’я громадян, жителів Бершадського району, – запорука сталого економічного розвитку району на 2016-2020 р.» для закладів охорони здоров’я Бершадському району виділено асигнувань на загальну суму 1 129 194 грн.

Для «Бершадського центру первинної медико-санітарної допомоги» рішенням сесії передбачене асигнування 804 594 грн. Із них для забезпечення хворих на цукровий діабет інсулінами шляхом реімбурсації – 709 594 грн.; на надання одноразової матеріальної допомоги на лікування для вісьмох осіб в сумі 95 000 грн. (в тому числі Мельнику В.В. – 15 000 грн.).

Жителі Бершаді активно коментують події, пов’язані з їхньою лікарнею.

– 18 років тому я лягла у Бершадську лікарню з гострим болем у животі. Мені поставили діагноз: у жовчному чотири камінці. Мали оперувати, але, слава Богу, сестра швидко забрала мене у Вінницю, де і зробили операцію з гінекології. А з жовчним я до цих пір живу і ніяких каменів немає. Дякую своїй сестрі і лікарям вінницьким. Дай Боже їм здоров’я! — побажала пані Світлана.

– Дуже багато зроблено для Бершадської лікарні, поставлено багато приладів нових. Але немає професіоналів! Щоб нормально пролікуватися, потрібно брати сумки і їхати на Вінницю, — заявила бершадчанка Олена. — Ситуація дуже неприємна, і треба над цим задуматися! Лікарня непогана, там працюють порядні люди, але потрібні зміни.