11 серпня біля Миколаївського храму села Пеньківка Літинського району релігійною громадою Православної Церкви України була звершена Божественна Літургія. Також провели перші вінчання і встановили біля своєї церкви державний прапор України.

Про це повідомляє  прес-служба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Після богослужіння до громади зі словом настанови звернувся настоятель парафії ієромонах Софроній (Чуприна).

По закінченню Літургії громада не поспішала розходитися по домівкам, а залишилася біля свого храму, щоби розділити радість двох подружніх пар, членів релігійної громади, які в цей день брали шлюб. Це були перші вінчання в Свято-Миколаївської громади після приєднання до Православної Церкви України.

Протистояння в Пеньківці продовжується ще з зими. Активісти з Московського патріархату не впускають віруючих до їхньої церкви, тому вінчання було звершено в приміщенні парафіяльної трапезної. В одній парі був ветеран АТО, в іншій – дівчина з обмеженими можливостями, але прибічники Московського патріархату все одно проігнорували їхні прохання повінчатися у храмі.

Незважаючи на це вся громада ПЦУ молилася за наречених. Почуття радості від того, що в Святій Церкві Христовій «народилися» ще дві християнські родини переповнювали усіх.

Після вінчання та вітань, громада Свято-Миколаївського храму Православної Церкви України урочисто встановила біля своєї церкви державний прапор України.

До флагштоку прапор несли найменші парафіяни – діти, одягнені у святкові вишиванки. Отець Софроній прочитав молитву на його освячення прапору, після чого член релігійної громади, ветеран АТО, під спів духовного гімну України «Боже великий єдиний» підняв прапор на флагшток.