Цьогоріч учасниками фестивалю були 33 колективи – це понад 1000 співаків з різних куточків України. Уже п’ятий рік Вінницький район представляють кращі колективи краю. Цьогоріч у фестивалі взяли участь народний аматорський хоровий колектив працівників культури району, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «З роси й води» та народний аматорський гурт весільних музик «Заграй» Сосонського СБК. У 2018 році хор Вінницького району здобув гран-прі, тому цього року їх запросили почесними гостями, а їхнього талановитого хормейстера, автора численних обробок українських народних пісень Ігоря Кочурського було включено до складу жюрі.

– Народний аматорський гурт весільних музик «Заграй» зайняв III-тє місце та отримав диплом III ступеня. Гурт був створений у 2013 році. Керівником колективу є Ігор Бабенко. У 2014 році гурту весільних музик «Заграй» було присвоєно звання «Народного аматорського». Колектив неодноразово був нагороджений грамотами та подяками обласного управління культури і мистецтв та районного відділу культури та туризму. На фестивалях і конкурсах займають перші та призові місця. Цей колектив відомий не лише у рідному селі, а й в районі, області та на теренах України. Підтримати самодіяльних артистів, насолодитися українськими народними піснями, на захід завітав голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко. Він подякував колективам Вінницького району за те, що вони своєю майстерністю прославляють Вінницький район, привітав гурт весільних музик «Заграй» зі зайнятим почесним III місцем, побажав вдалих виступів, творчих успіхів, натхнення, нових звершень, підкорення нових вершин та неповторних колоритних виступів, – розповіли у прес-службі РДА. – Три фестивальні дні були насичені виступами, в рамках фестивалю була розгорнута виставка «Містечко майстрів». В вечірній час протягом двох днів в культурно-діловому центрі морського торгового порту «Чорноморськ» йшла конкурсна програма. На третій день фестивалю відбулася святкова урочиста хода колективів учасників, після якої на Приморських сходах під відкритим небом на фоні моря відбулося нагородження та Гала концерт.

Керівнику народного аматорського хорового колективу працівників культури Вінницького району Кочурському Ігорю Макаровичу оголошено подяку за участь у роботі Почесного журі фестивалю та популяризацію хорового мистецтва. Завершив Гала концерт запальний гурт весільних музик «Заграй», вони подарували глядачам хороший настрій, заряд енергії та селфі на пам’ять. Гарячі оплески, вигуки «браво», враження та емоції переповнювали глядачів впродовж фестивалю.

Валентина Лісова