20 серпня о 22 год. відключили водопостачання на Вишеньці, Поділлі, Сабарові, інших мікрорайонах, у селах Пирогове, Агрономічне, Зарванці, Шкуринці, Стрижавка… Після проведення профілактичних робіт воду знову включили 21 серпня о 23 год. Та насправді 21 серпня живильна волога з’явилась не у всіх…

Зокрема, як повідомляють жителі вул. Добролюбова у обласному центрі, води в них немає вже четверту добу!

– Уявіть, в таку спеку не можна навіть умитись, прийняти душ, помити овочі, фрукти… Щоб приготувати їжу, доводиться далеко ходити до криниці, – скаржаться вінничани. – А що вже казати про сім’ї з маленькими дітьми чи з лежачими хворими, які потребують постійного догляду? Це просто знущання над людьми!

Як повідомили у КП “Вінницяоблводоканал”, причиною відсутності води на цій вулиці було несанкціоноване перекриття засувки на мережі під час виконання будівельних робіт на сусідньому об’єкті. 23 серпня вода у кранах з’явилась.

Разом з тим водоканалівці відзначають, що працюють у збиток через те, що змушені надавати передплату за електроенергію. Електроенергія з 1 липня подорожчала, а у діючих тарифах на водопостачання така передоплата не закладена!

Модернізація системи водопостачання і водовідведення у Вінниці вже почалась. Спільно з Європейським банком реконструкцій і розвитку (ЄБРР) реалізується проект розвитку міської інфраструктури. Заплановано будівництво нової водоочистки та реконструкцію станції першого підйому. Договір на субкредитування підписаний, ескізний проект для проведення міжнародного тендеру готовий.