Напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, в с. Хижинці Вінницького району прибічники московського патріархату зірвали державний прапор України, який віряни ПЦУ встановили біля своєї церкви. Цей цинічний вчинок яскраво свідчить кому служить УПЦ МП і чому вона вчить свої вірян. Сподіваємося, що незабаром поліція знайде злочинця, а наша громада готується встановити новий прапор.

Подробиці згодом.

Віталіна Володимирова

Біля церкви у Хижинцях зірвали український прапор

Проросійська церква в Україні все чіткіше проявляє своє обличчя. Щойно прес-секретар Вінницької і Барської єпархії Православної Церкви України отець Софроній (Чуприна) повідомив, що у Хижинцях прибічники московського патріархату зірвали державний прапор , встановлений біля церкви. Про це на своїх сторінці він написав так:

“Напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незаледжність, суверинітет та територіальну цілісність держави в с. Хижинцях Вінницького району прибічники московського патріархату зірвали державний прапор України, який віряни ПЦУ встановили біля своєї церкви. Цей цинічний вчинок яскраво свідчить кому служить УПЦ МП і чому вона вчить своїх вірян. Сподіваємося, що незабаром поліція знайде злочинця, а наша громада готується встановити новий прапор” .

Від себе додамо, що такий випадок — це вже кримінальна стаття: наруга над Державною символікою. І правоохоронці мають відреагувати на нього належним чином.

З приводу подій у Хижинцях Національна поліція Вінниччини повідомила:

– На місці пригоди працює слідчо-оперативна група Вінницького райвідділу поліції. Поки-що порушено кримінальне провадження за ст. 185 “Крадіжка”. Адже є заява від віруючих про викрадення прапору України від їхнього храму, – прокоментувала ситуацію пресс-офіцер поліції Ганна Олійник – Якщо буде з’ясовано, що прапор було порвано, то статтю перекваліфікують в “Наругу над державним символом”. Більше інформації зможу повідомити після звіту наших працівників, які працюють у Хижинцях.