Проробила кранівницею все життя, а тепер не маю грошей на ліки! В березні поламала ногу, дуже складний перелом, оперували у Вінниці. 16,5 тис. пластина, 5 тис. операційний пакет, а далі здогадуйтесь! — написала в редакцію Галина Мосічук, жителька с. Куни Гайсинського району. — Я влізла у великі борги, а тут у сина захворіла дружина, зробили їй дві операції, і вона у 43 роки померла в кінці 2018-го. Дай Боже здоров’я тим людям, які самі були бідні, але допомагали грішми при операціях і похованні невістки.

Далі почались мої ходіння по муках. У вересні в мене зняли лічильник газу, я була в лікарні з невісткою. Майже два місяці лічильник мені не ставили, а потім здерли 2 тис. грн., хоч в жовтні було тепло і майже не палили. В січні я пішла у відділ субсидій, бо мені дали дуже мало кубів, в хаті мороз був. Добавили 100 кубів. Довелось знову напозичатись, щоб заплатити по повній програмі. Знову у людей просила, до попередніх боргів додались нові. Не знаю, коли розрахуюсь, пенсія маленька, кажуть, що в цьому місяці потрібно буде сплатити 2 тис. грн.

Це ще не все. Субсидії мені не платили з січня до червня. Отримала 24 червня і в той же день заплатила за газ. Але до цього часу в мене відключений газ, запломбували і погрожують відрізати зовсім. Я щодня з поламаною ногою була то у газконторі, то у банку, то в РДА. І що, мені це допомогло? Нарахували і за відключення, і за включення, і 700 грн. за лічильник. Доки вони нас будуть душити? Вже тільки у зашморг залишилось! Вісім погроз уже надійшло, що відріжуть газ!

Галина Мосічук,
с. Куна, Гайсинський район»

Від редакції. Просимо компетентні органи, депутатів, всіх небайдужих людей допомогти жінці.

Як повідомили у департаменті соцполітики Вінницької ОДА, Галина Іванівна Мосічук, як малозабезпечена пенсіонерка, може подати заяву на отримання допомоги після операції в управління праці і соцзахисту Гайсинської РДА. Зазвичай допомога нараховується у розмірі 50% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (на сьогодні 1564 грн.х0,5=782 грн.).

Крім того, редакція направила лист Галини Мосічук у АТ «Вінницягаз». Чекаємо відповіді…