За затримання водія-втікача нагородили вінничанина

20 серпня під час наради в ГУНП керівник обласної поліції Юрій Педос вручив подяку вінничанину Вадиму Грищенку, який допоміг затримати водія іномарки, причетного до смертельної аварії.

Водій автомобіля Volkswagen Caddy здійснив наїзд на літню жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих травм 75-річна жінка загинула на місці події. Вчинивши аварію, водій іномарки з місця пригоди втік. Вадим Грищенко кинувся наздоганяти правопорушника та зупинив його, перекривши втікачу дорогу своїм автомобілем.

– Події відбувались наче в бойовику, — пригадує молодий чоловік. — Біля залізничного вокзалу винуватець повернув на площу Перемоги. Там у нього почались проблеми з автівкою, бо вона стала диміти і швидкість впала до 40 кілометрів. На допомогу кинулись мої друзі – громадські активісти, й разом із водіями таксі нам вдалось затримати винуватця неподалік Будинку офіцерів. Коли я кинувся до салону Volkswagen, там сиділа пасажирка, яка представилась донькою водія. Вона заявила, що він — літня людина, пенсіонер й не зрозумів, що накоїв. Хоча насправді йому лише 54! Сам кермувальник нічого не казав, і його ледве витягнули з авто поліцейські, бо всі були готові до самосуду. Дякую своїм однодумцям за небайдужість і що наступного дня зібрали кошти та відремонтували мою машину.

Саме за активну громадську позицію, небайдужість, сприяння поліції у затриманні правопорушника Вадим й отримав нагороду. Керівник обласного главку подякував йому за це й запросив на службу в поліцію. Вінничанин пообіцяв подумати.

Поранений боєць з Вінниччини виграв «бронзу»

Незламні та нескорені. У Києві днями відбулися наймасштабніші в Україні змагання з кросфіту між адаптивними спортсменами, ветеранами війни та силовиками.

У фіналі взяли участь 20 чоловічих команд та 7 жіночих. Для адаптивних спортсменів — ветеранів АТО — це головне завдання на змаганнях із кросфіту, де вони на рівних виходять із силовиками, кадровими військовими, командами Military Camp. Як підкреслюють організатори, головна мета «Ігор героїв» — психологічна та спортивна реабілітація бійців, соціальна адаптація людей з інвалідністю, поширення спортивного руху серед молоді, малозахищених і соціально вразливих груп.

Серед учасників був і наш земляк — із села Збаража Козятинського району приїхав 41-річний Віктор Бернов. Він здобув третє місце у категорії «атлети на візках». У змаганнях «Ігри героїв» Віктор бере участь другий рік. Один з цьогорічних етапів пройшов наприкінці травня у Харкові. Там він зайняв перше місце.

– У 2016 році я підписав контракт та пішов служити до 131-го окремого розвідувального батальйону, що дислокується на Вінниччині. Мав посаду головного сержанта взводу та старшого механіка-водія. Отримав чимало нагород та подяк за зразкову службу від командування. Зокрема на День незалежності брав участь у військовому параді у столиці. Поранення отримав наприкінці 2017 року під час ротації на Донеччині. Я крикнув: «Всім лягати», – та ногою відкинув гранату. Не вистачило буквально долі секунди. На жаль, вибуховою хвилею відірвало обидві ноги до колін. Військовою санавіацією доправили до Харкова.

Так своїм тілом наш земляк врятував побратимів, які знаходилися поруч. Після реабілітації нашому земляку пропонували провести протезування в Німеччині і США, але зупинився на Харкові, оскільки тут його оперували. В Інституті протезування був зал, де Віктор тренувався для підтримки форми. У планах Віктора Бернова знову повернутись до побратимів на передову та взяти участь у змаганнях серед поранених воїнів.

Вікторія Снігур