Й серед тих, хто вніс вагомий особистий внесок у розвиток краю, — Костянтин Васюк з Калинівки. До початку АТО хлопець навчався у Польщі у Ягеллонському університеті. Коли на українську землю прийшли окупанти, зовсім юний взяв академвідпустку в навчальному закладі і вирушив на Схід захищати країну. Служив у зведеній штурмовій роті «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади. Три роки тому під Щастям Костянтин отримав поранення. Ворожа куля снайпера поцілила воїну в груди, пройшла навиліт, зачепивши легеню. 19-річного хлопця одразу доставили в Лисичанськ, там провели першу операцію.

– Костю оперували у наметі, — розповідали тоді його рідні. — Констатували клінічну смерть. Врятували земляки — бригада лікарів із Вінницького військово-медичного центру. Операцію робив хірург Костянтин Гуменчук. Асистентом була лікар із Калинівки Тетяна Дика. На ноги поставили у Харківському шпиталі.

Вже після цього поранення хлопець за станом здоров’я не міг повернутись до війська та продовжив навчання. За подвиг нашого земляка ще тоді нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни». І ось знову героя заслужено відзначили…

Цікаво, що відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною» нагороджено і батька хлопця — Костянтина Васюка-старшого. Він був головою Калинівської райдержадміністрації з квітня по грудень 2014 року. Сам склав повноваження і після того разом із сином воював на Сході. В історії відзнаки це другий випадок, коли нею нагородили батька і сина. Раніше, у 2011 році, такою відзнакою було нагороджено Олексія та Петра Порошенків.

Вікторія Снігур