Директорка Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька зазначила, що вже було здійснено три видання такого альбому.

Перше видання було здійснене до 80 –річчя Вінницької області у 2012-му. Сьогодні альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» необхідно оновити й доповнити, адже вже пройшов час і відбулися певні зміни.  Варто також врахувати і низку законів щодо декомунізації. Адже в розділі «Шляхами української революції» необхідно внести частину змін в термінології, назвах населених пунктів та картах, – зазначила Катерина Іванівна Висоцька. – Альбом буде так само складатися із восьми розділів, він лише збільшиться на вісім сторінок.

У новій редакції буде додано ще два розділи, зокрема, «Вшанування Героїв Небесної Сотні» та «Загиблі в АТО/ООС».

Крім цього, Катерина Висоцька підкреслила, що вже є і нові напрацювання, дослідження, які стосуються історії і археології.

-Ми хочемо в ті розділи, які є в альбомі внести доповнення та зміни, маємо нові фото, нові дані , – сказала директорка краєзнавчого музею. – Маємо чим доповнити інформацію щодо пам’яток сакральної архітектури, зокрема, Барського жіночого монастиря та Хресної дороги-Кальварії у Шаргороді.

Доповниться інформація й стосовно розділів «Відлуння величі садиб Поділля» та матеріали «Микола Леонтович».