Днями сталася пожежа на території цукрового заводу «Зоря Поділля» у Гайсині. Щоб ліквідувати загоряння, рятувальникам знадобилося два дні.

Згодом стало відомо, що гайсинським рятувальникам надійшло повідомлення про загрозу руйнування залізобетонного бункера цукрозаводу. Тому вранці було проведено евакуацію людей (34 особи) із житлових будинків, а також із будівель, які розташовані на території заводу. Припинено газопостачання в 97 та електропостачання в 47 помешканнях. Дорогу поряд з підприємством перекрили, обмежили рух машин. На місці події працюють керівництво району, оперативно-слідча група працівників поліції, бригада СО Гайсинські електромережі та медики.

Додамо, що цукрозавод «Зоря Поділля» належить родині колишнього президента Петра Порошенка. Неодноразово виникали скандали через відсутність очисних споруд та забруднення цим сажею довкілля.

А станом на 16 вересня у Вінницькій області два підприємства розпочали сезон цукроваріння. Це заводи у Крижополі та Томашполі. Ще планується робота чотирьох підприємств у Гайсині, Жданівці, Іллінцях та селі Михайлин (ТОВ „Юзефо-Миколаївська АПК). За словами фахівців, цьогоріч сезон копання цукрового буряка розпочався пізніше внаслідок посушливих погодних умов.

Віталіна Володимирова